Κοροναϊός: Καλύτερη η εικόνα το φετινό φθινόπωρο – Αύξηση των κρουσμάτων τέλη Οκτωβρίου

 Κοροναϊός: Καλύτερη η εικόνα το φετινό φθινόπωρο  – Αύξηση των κρουσμάτων τέλη Οκτωβρίου

Αισιόδοξος εμφανίζεται σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, αλλά και την υποπαραλλαγή Κένταυρος που εμφανίστηκε πρόσφατα στη χώρα μας, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής.

Ο αναπλ. καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας Δημήτρης Παρασκευής, έδωσε συνέντευξη στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».

Ωστόσο δεν αποκλείει νέα έξαρση που την τοποθετεί περί τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Όπως εξηγεί, από τα μέσα Ιουλίου συμβαίνει μία συνεχόμενη και σταθερή αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, κάτι το οποίο έχει μεταφραστεί και σε αποκλιμάκωση επίσης στους σκληρούς δείκτες, δηλαδή αριθμούς νοσηλειών και θανάτων. «Η εικόνα το φετινό φθινόπωρο είναι πολύ καλύτερη από άλλες χρονιές. Εκτιμάται όμως ότι θα έχουμε μία έξαρση. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα συμβεί. Ίσως τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Αν αυτό συμβεί, ενδεχομένως τα Χριστούγεννα να έχει αποκλιμακωθεί και να είμαστε σε περίοδο που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα είναι πολύ μεγάλος». Όσον αφορά την υποπαραλλαγή Κένταυρος, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα, δεν έχει κυριαρχήσει σε κάποια περιοχή που συνυπάρχει η υποπαραλλαγή ΒΑ5, μέλος της «οικογένειας» της παραλλαγής Όμικρον.

Σχετικά Άρθρα