Τραμπ: “Ήμουν σπουδαίος πρόεδρος” – “Πρόβλημα εάν εμποδιστεί η υποψηφιότητα μου”

 Τραμπ: “Ήμουν σπουδαίος πρόεδρος” – “Πρόβλημα εάν εμποδιστεί η υποψηφιότητα μου”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αμερικανικός λαός δεν θα μπορέσει να αντέξει την παρεμπόδιση της προεδρικής του υποψηφιότητας μέσω εισαγγελέων και ότι αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του ραδιοφωνικού παρουσιαστή Χιου Χιούιτ στην εκπομπή στην οποία συμμετείχε, ο Τραμπ είπε ότι «δεν νομίζω ότι ο αμερικανικός λαός θα το αντέξει, αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα είχαμε προβλήματα σε αυτή τη χώρα που ίσως δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ».

Ο Χιούιτ, ο οποίος είναι επίσης αρθρογράφος της Washington Post και πολιτικός σχολιαστής στο κανάλι Fox News, προειδοποίησε ότι η έκφραση «πρόβλημα» θα μπορούσε να εκληφθεί από τα μέσα ενημέρωσης ως «υποκίνηση βίας», ο Τραμπ είπε πως «νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα. Απλά δεν νομίζω ότι μπορούν να το αντέξουν. Αυτό δεν είναι υποκίνηση. Απλά λέω τη γνώμη μου».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε στην ερώτηση του Χιούιτ «θα θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος ακόμη και αν σας απαγγελθούν κατηγορίες;» λέγοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ να μου απαγγελθούν κατηγορίες. Δεν έχω κάνει τίποτα κακό».

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ξεπέρασε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, ότι είχε δίκιο για τη Ρωσία και την έκθεση Μιούλερ και ότι οι Δημοκρατικοί ήταν οι πραγματικοί «αγοραστές» με τη Ρωσία.

«Συν τοις άλλοις, ας το παραδεχτούμε, ήμουν ένας σπουδαίος πρόεδρος. Μεταξύ των μεγαλύτερων φορολογικών περικοπών, της ανοικοδόμησης του στρατού μας, των μεγαλύτερων ρυθμιστικών περικοπών στην ιστορία, των μακράν μεγαλύτερων ποσοστών απασχόλησης στην ιστορία, κάναμε περισσότερα», είπε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η προεδρική του θητεία ήταν επιτυχής.

Σχετικά Άρθρα