“Τελεσίγραφο” ΣΥΡΙΖΑ στον Ζεϊμπέκ – Κατρούγκαλος: Η θέση μας για την εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας είναι σαφής

 “Τελεσίγραφο” ΣΥΡΙΖΑ στον Ζεϊμπέκ – Κατρούγκαλος: Η θέση μας για την εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας είναι σαφής

“Έχει πραγματοποιηθεί πολύ ξεκάθαρη σοβαρή παρατηρηση για το θέμα της μειονότητας στον κ. Ζειμπεκ αλλά και για το γεγονός ότι απευθύνθηκε σε τουρκικό κανάλι για αυτό το θέμα. Η θέση μας απέναντι στην εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας είναι σαφης” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα περί τουρκικής μειονότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΡΟΎΓΚΑΛΟΥ:

“Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής ότι υπάρχει μια, μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα. Προφανώς σε αυτήν ανήκουν άνθρωποι τουρκικής, πομακικης κ ρομα καταγωγής και έχουν δικαίωμα αυτοροσδιορισμού συμφωνα με το εθνικό και ευρωπαικό δίκαιο.

Παράλληλα, είναι απαράδεκτο να ακούγονται απειλές για τη ζωή ενός βουλευτή και ο δημοσιογράφος να μη σχολιάζει όπως έγινε πρόσφατα σε εκπομπή τοπικού καναλιού. Καταλαβαίνω πάντως ότι ο δημοσιογράφος ανασκεύασε.

Έχει πραγματοποιηθεί πολύ ξεκάθαρη σοβαρή παρατηρηση για το θέμα της μειονότητας στον κ. Ζειμπεκ αλλά και για το γεγονός ότι απευθύνθηκε σε τουρκικό κανάλι για αυτό το θέμα. Η θέση μας απέναντι στην εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας είναι σαφης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό κανάλι A Haber, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για απειλές που δέχεται για τη ζωή του ενώ η αναφορά σε τουρκική μειονότητα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Ο κ. Ζεϊμπέκ πριν από ένα μήνα είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή κατά την οποία ένα τηλεθεατής τον είχε απειλήσει on air. Ο Βουλευτής ζήτησε από τον παρουσιαστή να τον προστατέψει κάτι που δεν έκανε… Πάντως ο δημοσιογράφος ανασκεύασε καταδικάζοντας τη βία και τα όσα είπε ο τηλεθεατής :

ΤΟ ΕΠΊΜΑΧΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 8΄ ΛΕΠΤΟ

Σχετικά Άρθρα