Παρακολουθήσεις: Τι αναφέρουν πηγές της ΝΔ για την ένταση Κυρανάκη-Τζανακόπουλου στην Εξεταστική

 Παρακολουθήσεις: Τι αναφέρουν πηγές της ΝΔ για την ένταση Κυρανάκη-Τζανακόπουλου στην Εξεταστική

Διαψεύδουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας ότι σημειώθηκε καβγάς μεταξύ του Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου -όπως αυτός αποδίδεται- κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονται στο λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ και του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της ΝΔ διευκρινίζουν πως ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Κεφαλογιάννης, “ουδέποτε ζήτησε να αποχωρήσει ο κ. Κυρανάκης ή άλλο μέλος της επιτροπής”.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό που συνέβη είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Δεμίρη από τον Δ. Τζανακόπουλο, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι δεν νοείται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνεχώς αυθαίρετες κρίσεις απόψεων και ότι “εδώ είμαστε για να εξετάσουμε γεγονότα και πραγματικά στοιχεία”.

Σύμφωνα με τους κύκλους της ΝΔ, αυτό συνέβη διότι ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να απέδωσε στον κ. Δεμίρη την άποψη ότι “ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι πάνω από το Σύνταγμα” κάτι που ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ο κ. Δεμίρης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε εκτός μικροφώνου τον κ. Κυρανάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να καταγραφούν αυτές οι απειλές στα πρακτικά καθώς παραβιάζουν την κοινοβουλευτική δεοντολογία ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με όλα τα μέλη της μετά από μια πεντάλεπτη διακοπή.

Ένταση ανάμεσα σε Κυρανάκη και Τζανακόπουλο

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την ώρα της ερώτησης του Δημήτρη Τζανακόπουλου προς τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο Κωσταντίνος Κυρανάκης τον διέκοψε λέγοντας ότι προσπαθεί να εκβιάσει τις απαντήσεις του κ. Δεμίρη. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άρχισε να τον βρίζει χυδαία και να τον φωνάζει “χρυσαυγίτη”.

Ο κ. Κυρανάκης ανταπάντησε, ακολούθησε μία μίνι σύρραξη, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζει πάντως ότι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης απέβαλε τον κ. Κυρανάκη και εφηύραν την διακοπή της συνεδρίασης για να μην προκληθεί εσωκομματικό θέμα. Οι βουλευτές της ΝΔ από πλευράς τους το διαψεύδουν.

Σχετικά Άρθρα