Ουκρανία: Φρίκη στο Ιζιούμ – Με σκοινί γύρω από το λαιμό βρέθηκαν σοροί στον ομαδικό τάφο της πόλης (vid)

 Ουκρανία: Φρίκη στο Ιζιούμ – Με σκοινί γύρω από το λαιμό βρέθηκαν σοροί στον ομαδικό τάφο της πόλης (vid)

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα στον ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε στην πόλη Ιζιούμ, η οποία ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters, πολλές σοροί βρέθηκαν μέσα στον ομαδικό τάφο με σκοινί γύρω από τον λαιμό τους και με δεμένα τα χέρια.

Η ουκρανική αστυνομία και ειδικοί των ιατροδικαστικών υπηρεσιών βοηθούσαν στην εκταφή των πτωμάτων στο σημείο εκείνο, όπου έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι σταυροί, στην άκρη ενός νεκροταφείου στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης.

Την ανακατάληψη της πόλης ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους.

Έχει ξεκινήσει έρευνα, «αναμένουμε περισσότερες επαληθευμένες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα), συμπλήρωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ουκρανικής αστυνομίας δήλωσε στο Sky News ότι ανακαλύφθηκε χώρος ομαδικής ταφής περίπου 440 ανθρώπων στο Ιζιούμ.

Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν, άλλα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς, υποστήριξε.

Σχετικά Άρθρα