Λάρισα: Βίντεο-σοκ από άγρια συμπλοκή – Τραυμάτισαν δυο αστυνομικούς

 Λάρισα: Βίντεο-σοκ από άγρια συμπλοκή – Τραυμάτισαν δυο αστυνομικούς

Σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας το οποίο δείχνει άγρια συμπλοκή ομάδας ατόμων με δύο περιπολούντες αστυνομικούς στην περιοχή του Φρουρίου στη Λάρισα.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου, ξημερώματα Κυριακής, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία έγινε σύλληψη ποδηλάτη αφότου εμπόδισε τη διέλευση του περιπολικού και αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς.

Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Όπως φαίνεται στο βίντεο, με τα δύο μέλη του τριμελούς πληρώματος να βρίσκονται εντός του περιπολικού, ο ένας στη θέση του οδηγού κι ο άλλος στις πίσω θέσεις μαζί με τον 35χρονο, ο τρίτος του πληρώματος επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού για να επιβιβαστεί δεχόμενος χτυπήματα στο πρόσωπο. Την ίδια στιγμή άλλα άτομα επιχειρούν να ανοίξουν την πίσω πόρτα, με σκοπό την αποδέσμευση του 35χρονου.

Κάποια στιγμή, ο αστυνομικός που καθόταν στις πίσω θέσεις εμφανίζεται να βγαίνει από το περιπολικό και να συμπλέκεται με τους αγνώστους. Ανταλλάσσει γροθιές με τρία άτομα, πέφτει στο έδαφος και δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι.

Με τον αστυνομικό στο έδαφος τα συγκεκριμένα άτομα απομακρύνονται από το σημείο. Ο αστυνομικός όμως σηκώνεται, διανύει μία απόσταση 20-30 μέτρων, και συμπλέκεται με έναν εξ αυτών. Οι δύο άνδρες παλεύουν δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών, με τον άγνωστο να ρίχνει κάτω τον αστυνομικό και να επιχειρεί -ανεπιτυχώς- πριν διαφύγει να του αποσπάσει ένα φακό από τα χέρια του.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον αστυνομικό να επιστρέφει στο περιπολικό, ενώ ένα γυάλινο μπουκάλι εκτοξεύεται προς το μέρος του από άγνωστη κατεύθυνση.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης όπου καταδικάστηκε σε 37μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η δίκη δύο γυναικών που φέρεται να συμμετείχαν στο περιστατικό.

Σημειώνεται τέλος, πως θέση για το συμβάν πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το οποίο με ψήφισμά του (το οποίο δεν ενέκρινε μόνον η προσκείμενη στον ΚΚΕ “Λαϊκή Συσπείρωση”) «καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης στο λόφο του Φρουρίου, από ομάδα ατόμων και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ένστολων».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα