Φονικές πλημμύρες στη γειτονική Ιταλία – Τουλάχιστον 6 νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές

 Φονικές πλημμύρες στη γειτονική Ιταλία – Τουλάχιστον 6 νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές

Ιταλικά μέσα μεταδίδουν πως αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται καθώς δεκάδες οχήματα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ενώ παράλληλα οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. Το ορμητικό νερό πλημμύρισε σπίτια και παρέσυρε στους δρόμους, γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά. Τα ξημερώματα, και ενώ η καταμέτρηση των καταστροφών έχει μόλις αρχίσει, η corriere de la sera μιλά για νεκρούς.

Ο απολογισμός είναι δραματικός στην επαρχία της Ανκόνα. «Υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και πέντε αγνοούμενοι», δήλωσε στο πρακτορείο LaPresse ο Stefano Stefoni, διευθυντής πολιτικής προστασίας και εδαφικής ασφάλειας της περιφέρειας Μάρκε , τη νύχτα μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής.

  • Τέσσερα από τα έξι θύματα βρίσκονται στο Ostra της Ανκόνα, ένα στο Trecastelli και ένα στη Barbara. Πολλοί πολίτες εξακολουθούν να είναι εντελώς απομονωμένοι.

Ελικόπτερα με νυχτερινή όραση βρίσκονται στον αέρα αναζητώντας περισσότερο ή λιγότερο ορατά ίχνη. Μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκεται μια μητέρα και ένα μωρό. Άνδρας που γλίτωσε από το θάνατο σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο είδε «το αυτοκίνητο με τη μητέρα και το παιδί στο οποίο επέβαιναν να παρασύρεται από τον πλημμυρισμένο ποταμό Mise».

Η νύχτα στην ευρύτερη περιοχή μετατράπηκε σε κόλαση. Διακοπές ρεύματος, κλεισμένοι δρόμοι και πεσμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, συμπλήρωσαν ένα σκηνικό κόλασης.

  • Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά οι ουρανοί στην κεντρική Ιταλία «άνοιξαν» και έπεσαν 40 εκατοστά βροχής σε μόλις επτά ώρες. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα τόσο νερό πέφτει στην περιοχή μέσα σε έξι περίπου μήνες.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνουν ανθρώπους να περπατούν έχοντας νερό μέχρι την μέση τους. Γύρω τους υπάρχουν αυτοκίνητα βυθισμένα στα λασπωμένα νερά, καθώς η βροχή συνεχίζει να πέφτει καταρρακτωδώς.

Πλάνα δείχνουν επίσης ένα τεράστιο ποτάμι λάσπης στο Sassoferrato και ένα πλημμυρισμένο ποτάμι στο Sentino, καθώς το βρώμικο νερό χθες το βράδυ σάρωσε τους δρόμους. Ο τεράστιος κατακλυσμός του νερού φαίνεται να μετακίνησε μπάζα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές

Άλλες περιοχές που βιώνουν καταιγίδες είναι η Τοσκάνη, η Ούμπρια, το Αμπρούτσο, η Φρουλί Βενέτσια Γκίλια, η Λομβαρδία, η Λιγουρία και το Μολίζε. Πρόκειται για το τελευταίο σε μια μακρά σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων που συνέβησαν στην Ιταλία αυτό το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα