Θεσσαλονίκη: Εστιατόριο χρέωσε και τα παγάκια σε πελάτες…

 Θεσσαλονίκη: Εστιατόριο χρέωσε και τα παγάκια σε πελάτες…

«Ο πάγος είναι μία έξτρα παροχή για τον πελάτη διότι δεν έχουν όλα τα καταστήματα μηχανές, απλά το απλό στη Θεσσαλονίκη, μας φαίνεται σύνθετο» σχολίασε ο υπεύθυνος εστιατορίου στο Μega μετά την αποκάλυψη ότι χρεώνουν τον πάγο. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για έναν απλό πάγο, αλλά για μία πιο εξιδεικευμένη περίπτωση.

«Η πολιτική του μαγαζιού είναι να χρεώνουμε τον έξτρα πάγο. Είναι ένα ειδικό παγάκι που έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν είναι σαν τον πάγο που βάζουμε σε όλα τα ποτά. Πρόκειται για έναν μεγάλο κύβο που μπαίνει στα special ποτά μας. Γίνεται πάντα σε συνεννόηση του σερβιτόρου με τον πελάτη».

Ο πάγος που χρεώθηκε επιπλέον ένα ευρώ στο ζευγάρι είναι ένας μεγάλος κύβος. Λόγω της μεγάλης μάζας σε σχέση με την επιφάνειά του, λιώνει πολύ πιο αργά από τον συνηθισμένο, διατηρώντας το ποτό στην ιδανική θερμοκρασία με το λιγότερο δυνατό νέρωμα.

«Εφόσον είναι ένα προϊόν το οποίο το αγοράζω, θεωρητικά μπορώ και να το πουλήσω. Σε αυτήν τη λογική όμως θα έπρεπε να πουλάω και το λάδι στη σαλάτα και το αλάτι στα φαγητά».

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, η τιμή του πάγου που αγοράζουν έχει αυξηθεί κατά 50%. Μπορεί όμως να χρεωθεί μόνο στην περίπτωση που αναγράφεται στον κατάλογο του μαγαζιού η τιμή του.

«Θεώρησε ο ιδιοκτήτης ότι πρέπει να χρεώσει και τον πάγο γιατί όντως έχει ανέβει και ως προϊόν, μην το σκέφτεστε μόνο ως νερό».

Σε κάθε περίπτωση, η απόδειξη που δείχνει πως έχει χρεωθεί ένα κομμάτι πάγου 1 ευρώ, είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση.

Σχετικά Άρθρα