Κοντολέων στην εξεταστική: “Ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση”

 Κοντολέων στην εξεταστική: “Ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση”

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο κ. Κοντολέων κατέθεσε ότι “μιλούσα σχεδόν καθημερινά για ζητήματα ρουτίνας με τον κ. Δημητριάδη και για σοβαρά ζητήματα ενημέρωνα τον πρωθυπουργό”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως χθες είχε πει ότι γνώρισε τον πρωθυπουργό μέσω του κ. Δημητριάδη και ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση, ούτε πριν ούτε μετά, ούτε και για τον Ανδρουλάκη”.

Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ αναμένεται να εξακολουθήσει να επικαλείται το απόρρητο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να επικαλέστηκε το απόρρητο για τις διεργασίες της ΕΥΠ αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η αντιπολίτευση έθεσε εκ νέου το ζήτημα να αρθεί το απόρρητο με αίτημα της Επιτροπής προς τον πρωθυπουργό κάτι με το οποίο διαφώνησε η πλειοψηφία της Επιτροπής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητήθηκε ακόμη και η διακοπή χθες της εξέτασης του μάρτυρα, καθώς δεν έχουν παραδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί.

Ο επόμενος που θα καταθέσει είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σχετικά Άρθρα