“Σφίγγα” ο Κοντολέων στην Εξεταστική:Θα παρακολουθούσα ξανά τον Ανδρουλάκη

 “Σφίγγα” ο Κοντολέων στην Εξεταστική:Θα παρακολουθούσα ξανά τον Ανδρουλάκη

Ο Παναγιώτης Κοντολέων αποπεμφθείς Δ/της της ΕΥΠ κατά τη δεύτερη μέρα κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ενημέρωνε καθημερινά τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού. Παράλληλα εμφανίστηκε αμετανόητος και δήλωσε ότι θα παρακολουθούσε ξανά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Κοντολέων κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή δήλωσε:

«Περισσότερο μιλούσα με τον κ. Δημητριάδη, σχεδόν σε καθημερινή βάση». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε πως επικοινωνούσε με τον πρώην γενικό γραμματέα του Μαξίμου για να ενημερώνει τον πρωθυπουργό. Φέρεται επίσης να διευκρίνισε πως οι επικοινωνίες του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη αφορούσαν «κυρίως οργανωτικά θέματα», χωρίς ωστόσο να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή, ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο ήταν νόμιμη η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά θα τον παρακολουθούσε ξανά. Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του ότι «παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης».

Σε δήλωση του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή αναφέρει:

“Αποδείχτηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μία απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η κυβέρνηση θέλει μία ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όχι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσον για την πολιτική τους κατίσχυση.”

Σχετικά Άρθρα