Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αυξημένο κατά 50%, νέες εστίες

 Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αυξημένο κατά 50%, νέες εστίες

Κατά την αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για τη στέγαση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως «σε ό,τι αφορά τους φοιτητές είναι δυο οι άξονες της πολιτικής. Ο πρώτος έχει να κάνει με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ο δεύτερος με τις φοιτητικές εστίες».

Για το πρώτο σκέλος, η υπουργός είπε ότι «στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ, εντάσσεται η αύξηση κατά 50% του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος. Πλέον, από τα 1.000 ευρώ, αυξάνεται στα 1.500 ευρώ». Επιπλέον, προσέθεσε, προβλέπεται «και από τα 1.000 ευρώ αύξηση 100%, στα 2.000 ευρώ, σε όσους συγκατοικούν, σαν ένα επιπλέον κίνητρο για αξιοποίηση ακινήτων από περισσότερους του ενός φοιτητές».

Σε εκείνο το σημείο, η υπουργός υπενθύμισε ότι «βάσει ρύθμισης που είχε ανακοινωθεί από τον ΠΘ στην περυσινή ΔΕΘ και η οποία εφαρμόστηκε αμέσως, το στεγαστικό επίδομα δεν δίνεται μόνο σε φοιτητές Πανεπιστημίων αλλά και σε καταρτιζόμενους που φοιτούν σε Δημόσια ΙΕΚ. Συνεπώς και οι φετινές εξαγγελίες του ΠΘ αφορούν τόσο σε φοιτητές ΑΕΙ όσο και σε σπουδαστές ΙΕΚ που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια».

Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «η αύξηση του επιδόματος από 1.000 σε 1.500, συνιστά προφανώς ένα μέτρο πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ένα μέτρο το οποίο επενδύει στην εκπαίδευση και τους νέους μας», ενώ υποστήριξε ότι οι δικαιούχοι του αυξημένου επιδόματος υπολογίζονται σε 50.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Ενδεχομένως το πιο σημαντικό όσων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας είναι, όπως είπε, ότι «το ευνοϊκό αυτό μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά, με ωφελούμενους και τους φοιτητές και σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους και έτους κατάρτισης 2021-2022. Έτσι, ήδη από τον τρέχοντα μήνα θα εφαρμοστεί η αύξηση του επιδόματος, επομένως οι δικαιούχοι θα το λάβουν ήδη από αυτό το φθινόπωρο. Για το σκοπό αυτό, έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 25 εκ. ευρώ, με το οποίο ο συνολικός προϋπολογισμός για το επίδομα στέγης ξεπερνάει τα 75 εκ. ευρώ» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά Άρθρα