Παρασκήνιο/Υποκλοπές: “Βουβή” δυσαρέσκεια, έκτακτη σύγκληση ΚΟ – Ανησυχία στο Μαξίμου από τη “συμμαχία” Καραμανλικών – Σαμαρικών

 Παρασκήνιο/Υποκλοπές: “Βουβή” δυσαρέσκεια, έκτακτη σύγκληση ΚΟ – Ανησυχία στο Μαξίμου από τη “συμμαχία” Καραμανλικών – Σαμαρικών

Τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα συγκαλέσει ο πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα προκειμένου να επανέλθει η εσωκομματική νηνεμία ύστερα από την τρικυμία που προκάλεσε η υπόθεση των υποκλοπών. Μπορεί στη ΔΕΘ η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα να εμφανίστηκε συμπαγής ωστόσο στο εσωτερικό της σιγοκαίει η φωτιά που άναψε η υπόθεση της επισύνδεσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Της Άννας Καραβοκύρη

Λίγες ημέρες πριν το πρωθυπουργικό επιτελείο αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη φρόντισε να διαμηνύσει πως δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και πως οι δυο ταυτίζονται με την γραμμή «όλα στο φως».

  • Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ρητά πως «δεν συμφωνεί» με την άποψη περί απορρήτου όπως αυτή έχει εκφραστεί από τον Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που ανησυχεί το σκληρό πυρήνα του Μαξίμου είναι το γεγονός πως φέρεται να υπάρχει ταύτιση απόψεων ανάμεσα στους δυο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Και παράλληλα το γεγονός ότι στο δημόσιο διάλογο υπάρχουν ετερόκλητες απόψεις ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

  • Το γεγονός πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν χειροκρότησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βελλίδειο και την επόμενη ημέρα γευμάτισε τετ α τετ με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν πέρασε απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη υποστηρίζουν με νόημα ότι «το Σαμαρικό μπλοκ δεν έχει εκφραστεί ακόμα» αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει δυσαρέσκεια από τον πρώην πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων προστέθηκε εσχάτως και η περίοδος διακυβέρνησης του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Επίσης αρκετοί είναι οι βουλευτές που υποστηρίζουν πως «δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές με την ρετσινιά των υποκλοπών» υπογραμμίζοντας πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν βοήθησαν για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

  • Εκτιμούν δε ότι η υπόθεση των υποκλοπών φέρνει τη ΝΔ σε μετεκλογικό αδιέξοδο καθώς «όλη η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και επικράτηση στον κεντρώο χώρο, τώρα πέφτει στο κενό».

Τα σήματα που καταφτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από το εσωτερικό της παράταξης είναι ανησυχητικά καθώς υποβόσκει μια δυσαρέσκεια για τον χειρισμό της υπόθεσης των υποκλοπών που κανείς δεν γνωρίζει πότε και με πιο τρόπο θα εκφραστεί. ‘Όπως σημειώνει  ένα γαλάζιο στέλεχος με μακρόχρονη κοινοβουλευτική θητεία και ειρωνική διάθεση «η εσωτερική αμφισβήτηση σε περιόδους κρίσεων αποτελεί προνόμιο για τη ΝΔ».

Σχετικά Άρθρα