Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα νέος πρόεδρος της Ευρωλίγκας

 Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα νέος πρόεδρος της Ευρωλίγκας

Ήταν γνωστό εδώ και μήνες, τώρα πλέον είναι επίσημο, ο πρώην διεθνής Σέρβος μπασκετμπολίστας Ντέγιαν Μποντιρόγκα, διαδέχεται  στην προεδρία της Ευρωλίγκας τον Τζόρντι Μπερτομέου, που αποχώρησε έπειτα από 22 χρόνια θητείας.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωσή της, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκεται ο άλλοτε συνεργάτης και σύμβουλος του Μπερτομέου, Αμερικανός Μάρσαλ Γκλίκμαν, ο οποίος προωθήθηκε στην θέση του Γενικού Διευθυντή, κάτι που επίσης ήταν γνωστό ότι θα συμβεί.

Αλλαγή σελίδας λοιπόν για την κορυφαία διασυλλογική Ευρωπαϊκή διοργάνωση του μπάσκετ,με τον Μποντιρόγκα να αναφέρει στις πρώτες του δηλώσεις ότι “μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στην EuroLeague. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε δει ότι το μπάσκετ έχει καθιερωθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζόρντι Μπερτομέου και την ομάδα του για το όραμα και την σκληρή δουλειά τους. Ανυπομονώ να συνεχίσω να χτίζω πάνω σε αυτό και να διευρύνω την απήχηση της EuroLeague και του EuroCup”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερτομέου αποτέλεσε και επίσημα παρελθόν από την θέση του στις 30 Ιουνίου, σε μία απόφαση όμως που ουσιαστικά είχε παρθεί από τον Οκτώβριο του 2021 από τις ομάδες-μετόχους της διοργάνωσης και επικυρώθηκε έπειτα από ψηφοφορία τον μερικές εβδομάδες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021.

Είναι αλήθεια ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον ίδιο και τις ομάδες-μετόχους που τον στήριζαν να ανατραπούν τα δεδομένα, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ, με την EuroLeague Basketball να περνάει πλέον σε μία νέα εποχή.

Σχετικά Άρθρα