Καιρός: Θα φτάσει τους 35 βαθμούς την Πέμπτη

 Καιρός: Θα φτάσει τους 35 βαθμούς την Πέμπτη

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (15/9) σχεδόν σε όλη τη χώρα, με κάποιες αραιές νεφώσεις για να εμφανίζονται στα βόρεια. Παράλληλα, θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.

Ουσιαστικά, ο καιρός του επόμενου 24ώρου θα αποτελεί τον «προάγγελο» της ζέστης που αναμένεται στη χώρα το τριήμερο από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 18 του μήνα, όταν και θα υπάρξει η πρώτη σημαντική πτώση στον υδράργυρο.

Σημειώνεται ότι, «διπρόσωπος» ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αφού ναι μεν το μίνι κύμα ζέστης βρίσκεται προ των πυλών, ωστόσο αλλού αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Παρόλα αυτά, από Δευτέρα (19/9) το φθινόπωρο μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Ο καιρός ανά περιοχή την Πέμπτη

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (15/9), με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, από νότιες διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιοι 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 Μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν, στα νότια σε δυτικούς και στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Εύβοια

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Μέχρι και 35°C η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη 14/9/22

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πέμπτη (14/9) στα βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 34, στη Θεσσαλία από 16 έως 36, στην Ήπειρο από 13 έως 31, στη Στερεά από 15 έως 35, στην Πελοπόννησο από 14 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 30, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 34, στις Κυκλάδες από 14 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 30 και στην Κρήτη από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη 20/9/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Τέλος, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου είναι πιθανή η μεταβολή του καιρού με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα, με στροφή των ανέμων σε νότιους και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Σχετικά Άρθρα