Ανδρουλάκης – Μητσοτάκης: Πολιτική βεντέτα στα άκρα για τις υποκλοπές – Τι θα πει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

 Ανδρουλάκης – Μητσοτάκης: Πολιτική βεντέτα στα άκρα για τις υποκλοπές – Τι θα πει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει περιθώριο να αφήσει το θέμα της παρακολούθησής του να ατονήσει και να χαθεί στην απαξία της δημόσιας σφαίρας που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου. Η κλιμάκωση των τόνων απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μονόδρομος αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος της συμπίεσης στον δικομματισμό.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη βεβαιότητα πλέον ότι ο φάκελός του στην ΕΥΠ έχει καταστραφεί από τους πράκτορες της υπηρεσίας δεν έχει άλλο από το να πιέσει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο και κάποιος από τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊστάμενους της μυστικής υπηρεσίας να ανοίξει το στόμα του για να λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής.

Όσο όμως αυτό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι μονόδρομος.

Η στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει πολλές φορές αμφιθυμία ακόμη και στην εκλογική βάση του κόμματός του σχολιάζουν στελέχη του κόμματος ωστόσο γνωρίζοντας τον κ. Ανδρουλάκη και τον τρόπο σκέψης του είναι πεπεισμένοι ότι θα φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεσή του.

  • Η υπόθεση με τον κ. Μητσοτάκη έχει λάβει και τα χαρακτηριστικά μιας κρητικής βεντέτας κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα καθώς ακόμη με όρους σκληρά κομματικούς και εντοπιότητας η μάχη της Κρήτης είναι μπροστά του.

Όπως εξάλλου έχει φανεί ο κ. Ανδρουλάκη ιδιαίτερα στον τόπο καταγωγής τους έχει βάλει στο στόχαστρό του μεγάλο μέρος του εκλογικού ακροατηρίου του κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα στα Χανιά.

Το στίγμα της σκληρής κριτικής που θα ασκήσει και από το αποψινό βήμα στην ΔΕΘ το έδωσε και κατά την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο όταν έφτασε να συγκρίνει τον κ. Μητσοτάκη με αυταρχικούς ηγέτες όπως ο Όρμπαν και ο Ερντογάν, τους οποίους μιμείται στις πρακτικές της φίμωσης του τύπου ελέγχου της ενημέρωσης και αυταρχικών αποφάσεων.  

Ωφελημένος

Το ερώτημα όμως που διαπνέει τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και προσκρούει πάνω στην Κουμουνδούρου είναι τελικά το ποιος ωφελείται από τη βεντέτα που έχει ανοίξει μεταξύ Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη στη μάχη του Κέντρου που εξελίσσεται σε πόλεμο χαρακωμάτων.

  • Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει σημάδια επιθετικότητας απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη περνώντας από την απαξίωση στο πρόσωπό του ή τη υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου στην ταύτισή του με τον Αλέξη Τσίπρα με εμφανή στόχο να τον αποξενώσει από τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά τις ένδοξες ημέρες που οι μικρές μειοψηφίες σήκωναν το πολιτικό βάρος αλλά στο τέλος ήταν το μεγάλο κόμμα που εισέπραττε τα κέρδη.

Στην Κουμουνδούρου έχουν την πεποίθηση ότι ο πραγματικά ωφελημένος από τη σφοδρή σύγκρουση που είναι σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ως ηγεμονική δύναμη σε ένα μέτωπο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει συγκροτηθεί απέναντι στη ΝΔ και με τα αντιδεξιά συναισθήματα να έχουν αρχίσει και πάλι να κυριαρχούν στα κεντροαριστερά και κεντρώα ακροατήρια.

Σπάει ο πάγος

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η αύξηση της πίεσης που θα ασκήσει με θεμιτά και αθέμιτα πολιτικά μέσα ο κ. Μητσοτάκης στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του θα είναι τέτοια που τελικά στο δρόμο προς τις κάλπες και από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές θα αρχίσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα σε μια μάχη έντονης πόλωσης που θα επιδιώξει ο κ. Μητσοτάκης.

  • Το μόνο βέβαιο για την ώρα είναι ότι δεν μπορεί να βρει συμμάχους με τα σημερινά δεδομένα της αντιθεσμικής παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς το δεξιόστροφο μπλοκ της Χαριλάου Τρικούπη έχει ηττηθεί και οι αριστερόστροφες δυνάμεις έχουν αναπτερωθεί και ηθικά και πολιτικά.

Ήδη πάντως πολλοί διαβλέπουν ότι με την οριστική κατάρρευση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου λόγω υποκλοπών και τις προσπάθειες ανασύνταξης δυνάμεων με σποραδικές υποκλοπές προσώπων όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι σταδιακά και δειλά δειλά αρχίζει να αποκαθίστανται και οι σχέσεις του κόσμου του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονομία – Ενέργεια

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνεχίσει την αυτόνομη στρατηγική του με διμέτωπο αλλά με τα πυρά του να είναι πιο ισχυρά στην ΝΔ και την κυβέρνηση. Εκ των πραγμάτων θα πατήσει πάνω στη τακτική της αείμνηστης προκατόχου του Φώφης Γεννηματά η οποία είχε αντιληφθεί έγκαιρα την προσπάθεια διεμβολισμού την οποία θα εντατικοποιούσε στο δρόμο προς τις κάλπες ο κ. Μητσοτάκης για κομματικά και εκλογικά οφέλη.

Όμως όπως είναι αναμενόμενο τα πυρά του δεν μπορεί να είναι μονοθεματικά πάνω στο ζήτημα των σκανδάλων.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Χάρης Δούκας έχουν διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση – πρόγραμμα διακυβέρνησης στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη


Σχετικά Άρθρα