Ζαν-Λικ Γκοντάρ: Πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία

 Ζαν-Λικ Γκοντάρ: Πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία

Η είδηση του θανάτου του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, του σκηνοθέτη που σημάδεψε όσο κανείς άλλος τη γαλλική νουβέλ βαγκ και το σινεμά γενικότερα, έχει κάνει από τον πρωί τον γύρο του κόσμου.

Ο «πατέρας» του γαλλικού νέου κύματος πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

«Ο Γκοντάρ κατέφυγε σε νόμιμη υποβοηθούμενη ευθανασία στην Ελβετία λόγω πολλαπλών παθολογικών καταστάσεων που προκαλούν αναπηρία, σύμφωνα με τους όρους της ιατρικής γνωμάτευσης», εξήγησε ο Πατρίκ Ζανερέτ, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα Libération.

«Δεν ήταν άρρωστος, ήταν απλώς εξαντλημένος», ανέφερε στην εφημερίδα ένα πρόσωπο που πρόσκειται στην οικογένεια αλλά δεν κατονομάζεται. «Πήρε λοιπόν την απόφαση να τελειώνει. Ήταν δική του απόφαση και ήταν σημαντικό για αυτόν να γίνει γνωστό», πρόσθεσε.

Στην Ελβετία υπάρχουν διάφορες μορφές ευθανασίας, όπως η παθητική και η υποβοηθούμενη. Η γνωστότερη είναι η υποβοηθούμενη, η οποία επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα