Υποκλοπές: Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε στη Βουλή η ΠΝΠ για την ΕΥΠ

 Υποκλοπές: Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε στη Βουλή η ΠΝΠ για την ΕΥΠ

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε από την Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ, καθώς εν μέσω σφοδρής κριτικής λόγω των υποκλοπών όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την ΠΝΠ.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης χαρακτήρισε «βαθύτατη πληγή για το κράτος δικαίου» τις παράνομες παρακολουθήσεις, ενώ έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης και την κατηγόρησε για συνειδητή απόπειρα ταύτισης των παράνομων και νόμιμων επισυνδέσεων.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την κυβερνητική βούληση για εξορθολογισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ ενώ με αφορμή τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης τόνισε «η παράνομη παρακολούθηση είναι βαθύτατη πληγή του κράτους δικαίου και παίρνει επιδημικό χαρακτήρα σε όλο τον κόσμο». «Εμείς δεσμευόμαστε ότι το συνολικό πλαίσιο που θα φέρουμε θα έχουμε αυστηρότατες ρυθμίσεις για την διακίνηση και εμπορία τέτοιων λογισμικών» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και τις κατηγορίες που απηύθυνε προς την κυβέρνηση ότι κάνει τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator» ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση:

«Στοιχεία έχετε; Δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε καν ενδείξεις» είπε ενώ συμπλήρωσε πως «μεταξύ των νόμιμων παρακολουθήσεων και των παράνομων – με τις οποίες η κυβέρνηση δεν έσχει σχέση – υπάρχουν και οι ενδιάμεσες. Η παρακολούθηση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης καταγράφοντας τις συνεδριάσεις του Eurogroup ήταν παράνομη ή νόμιμη;».

Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε μάλιστα πως «η νόμιμη παρακολούθηση είναι μια δικαστική πράξη. Αμφισβητεί κανείς σε αυτή την αίθουσα ότι η δικαστική πράξη είναι νόμιμη; Κουνάτε καταφατικά το κεφάλι σας κ. Σπίρτζη, δεν το περίμενα».

Σχετικά Άρθρα