Υποκλοπές: Ποιοι είναι οι σύμβουλοι Τσίπρα που κατέθεσαν αίτημα στην ΑΔΑΕ με ερώτημα τις επισυνδέσεις

 Υποκλοπές: Ποιοι είναι οι σύμβουλοι Τσίπρα που κατέθεσαν αίτημα στην ΑΔΑΕ με ερώτημα τις επισυνδέσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας με απλό και εύληπτο τρόπο από το φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ένα προς ένα τα διλήμματα που έβαλε ο πρωθυπουργός στους πολίτες και στο Κέντρο. Απέναντι στην τερατογένεση της προοδευτικής κυβέρνησης έδειξε τα τέρατα των υποκλοπών τα οποία θα συνεχίσουν να κυκλώνουν τη διακυβέρνησή του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει στόχο τη συνεχή και διαρκή πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών. Το θέμα όσο κι αν ο πρωθυπουργός με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να το υποβαθμίσει παραμένει ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας και θεσμικής εκτροπής που τον πληγώνει βαθιά.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Η κίνηση τεσσάρων συμβούλων και στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ για να ελεγχθούν οι αριθμοί των κινητών του τηλεφώνων για την περίπτωση που βρέθηκαν και αυτοί στο στόχαστρο της ΕΥΠ του κ. Κοντολέοντα και του κ. Δημητριάδη πέρα από τη σημασία της ως κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού έχει και ουσία σημειώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Ανδριόπουλο, τον επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου Βαγγέλη Καλπαδάκη, τον αρμόδιο σύμβουλο για θέματα ενέργειας, καθηγητή Ν. Φαραντούρη, και τον διευθυντή του προσωπικού γραφείου και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Μετά την μόλυνση με το «αρπακτικό» του κινητού τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη η βεβαιότητα ότι το παράκεντρο της ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλα πολιτικά πρόσωπα γίνεται πραγματικότητα και η μη απάντηση από την ΑΔΑΕ ελαίω τροπολογίας Πικραμένου αποκτά και αυτή τη σημασία της για την οργανωμένη εγκληματική δράση του παρακρατικού μηχανισμού για τον οποίο κατηγορούν ότι έστησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

  • Τα κινητά που δήλωσε ο κ. Σπίρτζης για έλεγχο τυχόν επισύνδεσης από την ΕΥΠ αφορούν σε πρόσωπα τα οποία ο κ. Τσίπρας συμβουλευόταν για τα εθνικά, τα ενεργειακά αλλά και επικοινωνιακά θέματα.

Τυχόν μάλιστα διαρροή που θα επαναλάμβανε τη σύμπτωση για μια ακόμη φορά να μολύνεται ένα τηλέφωνο με το predator και να ακολουθεί ή να προηγείται και τηλεφωνική παρακολούθηση από την ΕΥΠ θα ήταν η κορύφωση μιας βιομηχανίας παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και μάλιστα μια προσπάθεια ωμής παρέμβασης στη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας καθώς πρόκειται για τον έλεγχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα.

Τέρατα

Ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην τερατογένεση μια συνγκυβέρνησης συνεργασίας που είπε ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε όπως αναμενόταν τα τέρατα των υποκλοπών και των σκανδάλων που βγήκαν μέσα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης όπως διαβάζουν στην Κουμουνδούρου τη διήμερη εμφάνισή του ΔΕΘ δεν κατάφερε να κρύψει την απελπισία του για την κατάρρευσή του προσωπικά στο πολιτικό σκηνικό.

  • Και στην ομιλία του και στην Συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο η αυτοαναφορικότητά του χτύπησε κόκκινο με το «εγω» να κυριαρχεί σε κάθε απάντηση που κλήθηκε να δώσει ή να μη δώσει.

Κι αυτό εκτός από ένδειξη αλαζονείας που κορυφώθηκε στο κάλεσμα στους πολίτες για ανάδειξη «κυβερνήτη» στη χώρα, όρος που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά από τον ίδιο το δικτάτορα Μεταξά όπως παρατηρούσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας ήταν και μια σαφής ένδειξη πανικού και βαθιάς αποδρομής.

  • Ακόμη και η διαβεβαίωση ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο ερμηνεύτηκε ως μια ένδειξη μεγάλης αδυναμίας.

Ήταν σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση μια ακόμη ομολογία ήττας με δεδομένο ότι το προφίλ που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα όπως σημείωνε συνεργάτης του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε μια ακόμη αντιθεσμική κίνηση κι ας ήταν έμπλεη πολιτικού κυνισμού.

Εκβιασμός του Κέντρου

Έχοντας χάσει ουσιαστικά τους δεσμούς του με το Κέντρο ο κ. Μητσοτάκης απομακρυσμένος και από την ίδια του την παράταξη όπως παρατηρούσαν, πλέον από εκφραστής του Κέντρου και από Κεντρώος πολιτικός έφτασε να θέτει πλέον διλήμματα στους ανθρώπους του Κέντρου, με στοχευμένες μάλιστα παραινέσεις για διάλογο σε συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία είτε ήρθε σε ρήξη το τελευταίο διάστημα – βλέπε Βενιζέλο – είτε παραμένουν στη σκέψη του εν δυνάμει σύμμαχοί του στη διαμόρφωση προεκλογικών συσχετισμών – βλέπε Ανδρέα Λοβέρδο.

  • Σε κάθε περίπτωση είναι μια στρατηγική που εκτιμάται από την Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να πάει μακριά και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμη απόδειξη ότι και το βάθος των διλημμάτων που θέτει πλέον απέναντι στην κοινωνία δεν έχουν το στρατηγικό βάθος που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα που συντηρούνταν έστω ασθενικό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Πιο απλά από εκφραστής του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου ο κ. Μητσοτάκης μετατράπηκε όπως παρατηρούν συνεργάτες του κ. Τσίπρα σε έναν εκβιαστή των Κεντρώων πολιτικών πατώντας πάλι πάνω στον κίνδυνο της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Κι αυτό είναι μια σαφής απόδειξη όπως σημειώνουν ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι να αποφασίσει να προκηρύξει τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα