Συντετριμμένος ο Βασιλιάς Κάρολος μπροστά στο φέρετρο της μητέρας του – 3 συλλήψεις πολίτων

 Συντετριμμένος ο Βασιλιάς Κάρολος μπροστά στο φέρετρο της μητέρας του – 3 συλλήψεις πολίτων

Το πένθος για τους πολίτες είναι βαρύ και εκδηλώνεται με κάθε τρόπο για τον χαμό της Βασίλισσας Ελισάβετ. Πρωταγωνιστής ο Βασιλιάς Κάρολος ο οποίος από το πρωί της Δευτέρας συγκίνησε με τα λόγια που είπε για την μητέρα και Βασίλισσά του αλλά και με τον τρόπο που δείχνει να τιμά τον ρόλο για τον οποίο περίμενε δεκαετίες. Και σήμερα ήταν εμφανώς συντετριμμένος.

Ντυμένος με φράκο απότισε φόρο τιμής στην μητέρα του μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ντυμένος με στολή στην πομπή που την συνόδευσε όπως και τα αδέλφια του Πριγκίπισσα Άννα και Πρίγκιπας Έντουαρντ.

Παραφωνία στο λαμπρό τελετουργικό ο Πρίγκιπας Άντριου ο οποίος δεν μπορεί πλέον να ντύνεται στρατιωτικά αφού του έχουν αφαιρεθεί οι τίτλοι. Και, η στιγμή που ενώ όλοι παρακολουθούσαν σιωπηλοί και με συντριβή την πομπή με την σορό της Βασίλισσας να κατευθύνεται στον Καθεδρικό Ναό του Saint Giles κάποιος από το πλήθος αποδοκίμασε τον Άντριου αποκαλώντας τον «άρρωστο γέρο».

Τρεις συλλήψεις στο Εδιμβούργο

Σε τρεις συλλήψεις στο Εδιμβούργο για διατάραξη της δημόσιας τάξης χθες και σήμερα προχώρησε η αστυνομία της Σκωτίας, την ώρα που μεταφερόταν η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ από το ανάκτορο Χόλιρουντχάους στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Μια 22χρονη, που θεάθηκε να κρατά ένα πλακάτ με αντιμοναρχικά συνθήματα και ένας 74χρονος συνελήφθησαν, σε ξεχωριστά επεισόδια, χθες Κυριακή. Σήμερα συνελήφθη ένας 22χρονος κατά τη διάρκεια της πομπής στο Ρόαγιαλ Μάιλ, τον κεντρικό δρόμο του Εδιμβούργου.

Σχετικά Άρθρα