Η ταινία μικρού μήκους της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ – “Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων” (vid)

 Η ταινία μικρού μήκους της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ – “Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων” (vid)

Άκρως θερμή ήταν η υποδοχή της πρώτης δημόσιας παρουσίασης στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ της μουσικής ταινίας «Σημασία έχει ν’ αγαπάς… άνευ όρων» όπου πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Όμηρος Πουλάκης.

«Ο σκοπός της τέχνης είναι να συγκινεί, είναι να εκπαιδεύει την κοινωνία», τόνισαν από την κεντρική σκηνή του φεστιβάλ ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης και η σεναριογράφος Άννα Χατζησοφιά, μαζί με την ηθοποιό Μαρίλια Μητρούση.

Στην πρεμιέρα της μουσικής ταινίας μικρού μήκους, που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (10/9), με τη μουσική και τους στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, υπήρξε τεράστια συγκίνηση και αποδοχή από το κοινό, που παρακολούθησε το 5λεπτο φιλμ.

Η ταινία «Σημασία έχει να αγαπάς… άνευ όρων» γεννήθηκε από την ανάγκη της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να επικοινωνήσει την πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουνίου.

Η προσέγγιση του θέματος της ταινίας έγινε με άξονα την αγάπη δύο ανθρώπων και το δικαίωμά τους να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, χωρίς να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το δικαίωμά τους στην ανατροφή των παιδιών, στην υγεία, στην παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Μάριος (Αθανασίου), λοχαγός του ελληνικού στρατού, έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Γνωρίζονται με τον Όμηρο (Πουλάκη) σε μια δύσκολη στιγμή, όπου ο Όμηρος υφίσταται κακοποίηση από συναδέλφους του, στρατιωτικούς. Εκείνη τη μέρα έρχονται πολύ κοντά και ερωτεύονται.

Περνούν μια ολόκληρη ζωή συντροφικά, μεγαλώνοντας το παιδί τους, με «αντίπαλο» την κοινωνική κατακραυγή και την Πολιτεία, που δεν αναγνωρίζει και τους δύο ως γονείς.

Έρχεται, όμως, η ώρα της ψήφισης της πρότασης νόμου και το ζευγάρι πλέον έχει το δικαίωμα να επισφραγίσει τη συντροφική του σχέση με έναν γάμο. Τις βέρες θα περάσει στα χέρια τους ο μικρός εγγονός τους!

Στο τέλος δεν δίνουν το κλασικό φιλί όπως αναμενόταν, αλλά συμβολικά ακουμπά ο ένας πάνω στον άλλον.

Δείτε την ταινία μικρού μήκους

Θεόκριτος Αργυριάδης