Επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη – “Ο φάκελος μου καταστράφηκε” – “Διχάζει τον ελληνικό λαό”

 Επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη – “Ο φάκελος μου καταστράφηκε” – “Διχάζει τον ελληνικό λαό”

Νέα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης διχάζει τον ελληνικό λαό» και πως «οι αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων πρέπει να σταματήσουν».

Ειδικότερα ανέφερε ότι ο φάκελός του καταστράφηκε την ίδια μέρα που ενημερώθηκε η ανεξάρτητη αρχή για την καταγγελία του. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια με νόμιμο και διαφανή τρόπο. Μπορεί, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να άρει το απόρρητο και να γίνει γνωστός ο ρόλος της παρακολούθησής μου».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά διαφάνειας και δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Ο έλεγχος των ΜΜΕ, η παγίδευση πολιτικών αντιπάλων και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στην Ευρώπη. Δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου. Χρειαζόμαστε νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο που να προστατεύει τους Ευρωπαίους πολίτες από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων».

Δείτε την ομιλία Ανδρουλάκη

Σχετικά Άρθρα