Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα, τραυματίας ένας ανήλικος

 Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα, τραυματίας ένας ανήλικος

Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ένας ανήλικος στη δυτική Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 9.00 όταν ο νεαρός, 16 ετών, κάθονταν μαζί με έναν φίλο του σε πεζούλι κλειστού καταστήματος, επί της οδού Παύλου Μελά, κοντά στην πλατεία του Ευόσμου.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα ατόμων που αποτελείτο από έξι νεαρούς, κάποιοι με εξ αυτών με κουκούλες στο κεφάλι και τουλάχιστον ο ένας με κράνος στο χέρι, πλησίασαν τα παιδιά και αφού ρώτησαν τον 16χρονο αν λέγεται με το ονοματεπώνυμό που πίστευαν, στη συνέχεια του επιτέθηκαν. “Τον ρώτησαν “είσαι αυτός” και το παλικάρι απάντησε όχι. Τότε τα έξι άτομα άρχισαν να του επιτίθενται με κλωτσιές και μπουνιές, την ώρα που στον πεζόδρομο περπατούσαν εκατοντάδες άτομα και τα μαγαζιά ήταν γεμάτα από κόσμο. Το παιδί αγωνίζεται σε ομάδα της Θεσσαλονίκης (κ17) και αυτοί ήταν οπαδοί αντίπαλης ομάδας της πόλης“, ανέφερε στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε στη συνέχεια, ο ίδιος μαζί με θαμώνες καταστημάτων που είδαν όσα συνέβαιναν, έτρεξαν για να σταματήσουν τα άτομα που επιτέθηκαν στον νεαρό και ειδοποίησαν την αστυνομία, με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή και να χαθούν μέσα στα στενά της περιοχής.

Σε ελάχιστα λεπτά, στο σημείο της επίθεσης έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τον νεαρό να μεταφέρεται στο εφημερεύον νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος. Άμεσα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τις μαρτυρίες από τους αυτόπτες μάρτυρες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η επίθεση να έχει οπαδικά κίνητρα. Για το περιστατικό, προσήχθησαν πέντε άτομα, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Πηγή: Thestival.gr

Σχετικά Άρθρα