Άγρια κόντρα και πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον… “τσολιά” του Σπούτνικ

 Άγρια κόντρα και πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον… “τσολιά” του Σπούτνικ

Ανταλλαγή κατηγοριών σε υψηλούς τόνους μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Από την Πειραιώς κατηγορούν τη νεολαία της Κουμουνδούρου για χυδαιότητα και εκείνοι ανταπαντούν με κατηγορίες για «ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε την Κυριακή με οργισμένη ανακοίνωση σε εικόνα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πίσω από τα πιο χυδαία συνθήματα του διαδικτύου βρίσκεται ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίσημο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μιλάει απόψε και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, προβλήθηκε υβριστικό σύνθημα για τον Πρωθυπουργό – γραμμένο με ρώσικους χαρακτήρες -, ενώ παράλληλα παρουσιαζόταν και δήθεν χιουμοριστική ζωντανή παράσταση με διασκευή γνωστού τραγουδιού στη βάση του ίδιου υβριστικού συνθήματος.

Πρόκειται πια για επίσημη προώθηση του συγκεκριμένου χυδαίου συνθήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ παράλληλα μέσω της δήθεν σάτιρας ξεπλένει και υιοθετεί την προπαγάνδα του Πούτιν. Και εις ανώτερα»!

Η επίμαχη εικόνα:

Η απάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Για «ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που δεν έχει τελειωμό» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση την Δευτέρα στηλιτεύοντας και τις δηλώσεις στελεχών της Πειραιώς.

«Τις τελευταίες ώρες, η επίσημη ΝΔ, βουλευτές, υπουργοί και όλα τα ακροδεξιά τρολ, έχουν βαλθεί να τερματίσουν το γραφικόμετρο.

Αφορμή, ένα στιγμιότυπο από την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς) στο φεστιβάλ μας. Κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος να απαντήσουμε σε όσα εξωφρενικά υποστηρίζουν, αλλά υπάρχουν όρια και στη ΝΔ τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «πλέον δεν κάνουν ούτε τον κόπο να κρύψουν πως απεχθάνονται τη σάτιρα, την ελευθερία λόγου, όπως και κάθε είδους ελευθερία. Ο ακροδεξιός και αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

Ίσως ο πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης, μετά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να φτιάξει και μια αστυνομία λόγου, για να ελέγξει με τη βία και τη σάτιρα και να στέλνει έγγραφες εντολές στους δημιουργούς για το περιεχόμενο των παραστάσεων. Αστεία και επικίνδυνα πράγματα.
Δημοκρατία και λογοκρισία είναι έννοιες αντίθετες.

Υποστηρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται όπως θέλει, ακόμα κι όταν μπαίνουν στο στόχαστρο τους λαοφιλείς ηγέτες όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Η ανταπάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Το χυδαίο σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού που κυκλοφορούσαν τα troll του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, το υιοθέτησαν στο φεστιβάλ τους κι ο κ.Τσίπρας όχι μόνο δεν βγήκε να το καταδικάσει, αλλά το δικαιολόγησε κιόλας. Κι ύστερα από όλα αυτά ζητούν και τα ρέστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει συνεχώς ότι μένει πάντα ίδιος: τοξικός και χυδαίος. Οι διαφορές μας δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι βαθιά πολιτισμικές» ανταπαντά η Πειραιώς διατηρώντας το θέμα στην επικαιρότητα.

Σχετικά Άρθρα