Μητσοτάκης: Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος – Μόνο αν δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αλλάξουμε από κοινού

 Μητσοτάκης: Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος – Μόνο αν δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αλλάξουμε από κοινού

Μιλάει το έργο μας και ήμασταν απόλυτα συνεπείς στα όσα έχουμε πει. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν πολίτες που να αμφισβητούν ότι το πακέτο που ανακοινώσαμε χθες δεν θα υλοποιηθεί, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ.

Σημείωσε ότι δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος για να στηριχθεί η κοινωνία, ενώ τα μέτρα είναι σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού τόσο φέτος όσο και το 2023. «Αν αυτή τη στιγμή από οικονομικής σκοπιάς αφήναμε την κοινωνία απροστάτευτη, το κόστος αργότερα θα ήταν μεγαλύτερο».

Λόγο πληθωρισμού και ανάπτυξης η χώρα θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη.

Ο εκλογικός νόμος

Εχω δεχτεί εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δεν είμαι κωλοτούμπας, οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Ο νόμος αυξάνει λίγο τον πήχη της αυτοδυναμίας και τον θέτει στο 37%. Θα ήταν ανεύθυνο να τον αλλάξω για να εξασφαλίσω μεγαλύτερες πιθανότητες για επίτευξη πολιτικής σταθερότητας.

Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος εκτός αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχτεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας και αποδεχτεί να αλλάξουμε από κοινού τον εκλογικό νόμο για να αποφύγουμε την απλή αναλογική. Δεν περιμένω όμως αυτό να συμβεί.

Σχετικά Άρθρα