Επίθεση με μαχαίρι στο νοσοκομείο Χανίων: “Γλίτωσε από τύχη” – Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

 Επίθεση με μαχαίρι στο νοσοκομείο Χανίων: “Γλίτωσε από τύχη” – Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Από τύχη γλίτωσε εργαζόμενος του Νοσοκομείου Χανίων, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών. Πιο συγκεκριμένα, το θύμα, εργαζόμενος της υπηρεσίας φύλαξης του νοσοκομείου Χανίων, τραυματίστηκε με μαχαίρι από επισκέπτη, την Πέμπτη 8/9, περίπου στις 8.30 μ.μ. στα ΤΕΠ του νοσοκομείου.

«Από τύχη γλύτωσε», τονίζει σοκαρισμένος από το γεγονός ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί πώς έγινε το περιστατικό:

«Ο δράστης περιφέρονταν χωρίς λόγο στα ΤΕΠ τις προηγούμενες ημέρες και εμπόδιζε την ομαλή λειτουργία τους. Με εντολή των γιατρών, τον απομάκρυνε ο φύλακας από τα ΤΕΠ, δεχόμενος απειλές. Ο δράστης επανήλθε το βράδυ της Πέμπτης και μαχαίρωσε τον φύλακα τρεις φορές στο μηρό. Ευτυχώς ελαφρά!».

Μετά τη μήνυση που έγινε από το θύμα, ο δράστης κρατείται για να περάσει αυτόφωρη διαδικασία.

«Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται πόσο είμαστε απροστάτευτοι στα νοσοκομεία», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Χρειάζονται προσλήψεις ΣΟΧ φυλάκων, συχνές περιπολίες της αστυνομίας έξω από τα νοσοκομεία, οι μηνήσεις να κατατίθενται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να μη στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πριν θρηνήσουμε θύματα!», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Σχετικά Άρθρα