ΔΕΘ 2022: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη – Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί (vid)

 ΔΕΘ 2022: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη – Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 86ης ΔΕΘ. Οι διαδηλωτές αναμένεται να καταφθάσουν στο Βελλίδειο Κέντρο, ενώ επί ποδός βρίσκονται 3.500 αστυνομικοί. Την όλη αστυνομική επιχείρηση συντονίζει ελικόπτερο από αέρος.

Στο μεταξύ, κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένες επί της οδού Μανώλη Ανδρόνικου (Δεσπεραί) στο κέντρο της πόλης – Κλειστοί οι γύρω δρόμοι (Γ’ Σεπτεμβρίου, Νικολάου Γερμανού, Λεωφόρος Στρατού).

Περίπου στις 18.30 ξεκίνησε από την το ύψος της Καμάρας η πορεία φοιτητικών συλλογών, των εξωκοινοβουλευτικών της αριστεράς, του ΜέΡΑ25, οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Η πορεία αναμένεται να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στην πλατεία της Καμάρας έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αριστερών οργανώσεων. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία.

Από νωρίς έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία.

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκέντρωση των συνδικάτων της ΓΣΕΕ , της ΑΔΕΔΥ, της ΕΔΟΘ αλλά και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Με κεντρικό σύνθημα «Μηδενικές ανοχές και αντοχές» τα συνδικάτα αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές και ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, σταθερή 8ωρη εργασία.

Στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν επίσης μέλη φοιτητικών παρατάξεων από το Πολυτεχνείο, το τμήμα Μουσικών Σπουδών, τη Νομική, το Φιλολογικό, κ.ά.

Στο σημείο βρίσκεται και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τα μέλη του να συγκεντρώνονται νωρίτερα μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Εγνατία.

Παρόντες στο συλλαλητήριο και στην πορεία που θα ακολουθήσει θα είναι η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, και βουλευτές του κόμματος.

Η κ. Σβίγκου σε δηλώσεις ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών και της φτωχοποιησης. Όπως είπε, από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μια μαγική εικόνα όμως ο λαός βιώνει τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης του. Τόνισε δε πως η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης και μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα