Υποκλοπές: Εξελίξεις μετά την προειδοποίηση Τσίπρα για ποινικές ευθύνες της συγκάλυψης

 Υποκλοπές: Εξελίξεις μετά την προειδοποίηση Τσίπρα για ποινικές ευθύνες της συγκάλυψης

Η σαφής προειδοποίηση – απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για αναζήτηση ποινικών ευθυνών όσων συγκαλύπτουν το σκάνδαλο των υποκλοπών απέναντι στις ευθείες απειλές για κακουργηματικές ευθύνες των διοικητών της ΕΥΠ αν σπάσουν το απόρρητο αλλάζει το τοπίο ενόψει της ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με κάθε τρόπο θεσμικό και νομικό καθώς η θεσμική εκτροπή την οποία καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή εκτιμά ότι έχει βάθος και το πλήγμα που επιφέρει με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης στο Κράτος Δικαίου και το επίπεδο Δημοκρατίας είναι ισχυρό και με απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στο γραφείο του εισαγγελέα του ΑΠ Ισίδωρο Ντογιάκο αντιδρώντας στις παρακρατικού τύπου μεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου μετά και την αποκάλυψη ότι ο φάκελος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε.

Όχι τυχαία άλλωστε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρέμβασή του προειδοποίησε με ποινικές ευθύνες όλους όσοι θα κληθούν ενώπιον του κοινοβουλευτικού ελέγχου και επικαλούμενοι το δήθεν απόρρητο υποπέσουν στο αδίκημα της απόκρυψης της αλήθειας όπως προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής.

  • Η αναφορά του σε ποινικές ευθύνες στη χθεσινή του δήλωση φαίνεται σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου να θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που συμπεραίνουν και από την νευρική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος γύρισε και πάλι τη συζήτηση στις πλατείες των αγανακτισμένων, πάγια τακτική κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται.

Η κυβέρνηση όσο κι αν προσπαθεί να το υποβαθμίσει το σκάνδαλο παραμένει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης και ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αφήσει το μομέντουμ να χαθεί. Είναι ένα ζήτημα που πληγώνει και πληγώνει για καιρό τον κ. Μητσοτάκη με μετρήσεις να καταγράφουν ήδη μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς του αλλά και της αξιοπιστίας του στο ευρύτερο κεντρώο ακροατήριο το οποίο μέχρι και πριν την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη εμφανιζόταν να εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό και να είναι έω και αρκετά ανεκτικό στα στραβοπατήματά του.

  • Εκ των πραγμάτων το σκάνδαλο έχει επιφέρει και ένα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του καθώς ο κλονισμός του Κράτους Δικαίου έρχεται τώρα ως μεγεθυντικός φακός των προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών με όλο και περισσότερους να βλέπουν πλέον πιο καθαρά πτυχές του μοντέλου διακυβέρνησης της ΝΔ που μέχρι τώρα δεν αντιλαμβάνονταν ή τουλάχιστον τις προσπερνούσαν.

Γι’ αυτό το λόγο και ο κ. Τσίπρας δεν θα αφήσει το σκάνδαλο να ξεχαστεί στοχεύοντας ουσιαστικά στην ανάσχεση του επικοινωνιακού αντιπερισπασμού που θα επιχειρήσει στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης.

Επόμενη μέρα

Το δίλημμα δε της σταθερότητας στη χώρα είναι το δεύτερο επικοινωνιακό χαρτί που θα βγάλει ο κ. Μητσοτάκης από το μανίκι του ωστόσο όλα θα δοκιμαστούν στο πεδίο της πειθούς των πολιτών που καλούνται να μετρήσουν τα λόγια του στη σκιά του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και των όσων διαδραματίζονται στο παρασκήνιο σε Κατεχάκη και Μέγαρο Μαξίμου.

Το νέο επικοινωνιακό αφήγημα του Πρωθυπουργού έρχεται και αυτό να προστεθεί στα επιχειρήματα που ανασύρει το επικοινωνιακό επιτελείο του προκειμένου να διασκεδάσει το αίσθημα αποσταθεροποίησης του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

  • Εκεί αποδίδουν από την αντιπολίτευση και την ανακίνηση των σεναρίων περί αλλαγής του εκλογικού νόμου με την επίκληση του σταθερού κυβερνητικού κύκλου σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας.

Γι’ αυτό και στο καθαρά προεκλογικό περιβάλλον όπως το αισθάνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η πολεμική του απέναντι στη ΝΔ θα συνεχιστεί με την ανάδειξη της αποδρομής στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση κάνοντας τη μια θεσμική ακροβασία πίσω από την άλλη κουρελιάζοντας όπως σημειώνουν το Σύνταγμα αλλάζοντας για πρώτη φορά στα χρονικά για δεύτερη φορά τον εκλογικό νόμο μέσα στην ίδια κυβερνητική θητεία.

Σχετικά Άρθρα