Το πρώτο διάγγελμα του Βασιλιά Κάρολου – “Της οφείλω τεράστιο χρέος, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου”

 Το πρώτο διάγγελμα του Βασιλιά Κάρολου – “Της οφείλω τεράστιο χρέος, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου”

Η 9η Σεπτεμβρίου 2022 είναι ακόμα μία ημερομηνία που γράφεται στην παγκόσμια Ιστορία, καθώς ο Κάρολος Γ’ απευθύνεται για πρώτη φορά στον λαό της Βρετανίας ως βασιλιάς, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

“Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος”, είπε αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος, συνεχίζοντας πως “η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή. Η υπόσχεση που έδωσε να υπηρετεί τη χώρα είναι σημαντική”. 

Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει. Δεν θα μπορώ να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

Επίσης είναι εποχή αλλαγών και για την οικογένεια μου. Η Καμίλα είναι στο πλευρό μου και γίνεται βασιλική σύζυγος και ξέρω ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους. 

Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου που συνεχίζουν να χτίζουν τις ζωές τους στο εξωτερικό.  Μέσα στη λύπη μας ας θυμηθούμε και ας λάβουμε δύναμη από το παράδειγμα της. Εκφράζω θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη της.

Καθώς ξεκινάς το τελευταίο σου ταξίδι σε ευχαριστώ για την αγάπη, την αφοσίωση στην οικογένεια μου και την οικογένεια των εθνών. Εύχομαι οι άγγελοι να σε οδηγήσουν στην ανάπαυση τραγουδώντας.”

Δείτε το πρώτο διάγγελμα του Βασιλιά Κάρολου στον λαό της Βρετανίας

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο (10.09.2022), στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικά Άρθρα