Στη φόρα ξαφνικά… κρυφές δημοσκοπήσεις με τη ΝΔ να προηγείται σχεδόν παντού στην Αττική

 Στη φόρα ξαφνικά… κρυφές δημοσκοπήσεις με τη ΝΔ να προηγείται σχεδόν παντού στην Αττική

Την ώρα που οι επίσημες δημοκοπήσεις δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με πτώση του κυβερνώντος κόμματος άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους κρυφές δημοσκοπήσεις… με εντελώς άλλες καταγραφές.

Σύμφωνα με το mononews σε αυτές που έχουν ως επίκεντρο πρόσωπα καταγράφεται πολύ μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σε όλες τις περιφέρειες της Αττικής- που αποτελεί και το 38% του εκλογικού σώματος-, εκτός από τον Δυτικό Τομέα και την Β. Πειραιώς- όπου ήταν δεύτερη πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ και το 2019.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Α’ Αθήνας

Στην Α’ Αθηνών ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας καταγράφεται ως «ισχυρός πρώτος». Με την «μονομαχία στο νήμα» για τη δεύτερη θέση να δίνεται ανάμεσα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο (εφόσον τελικά επιλεγεί να κατέλθει στη συγκεκριμένη περιφέρεια, που είναι και το πιθανότερο), την Όλγα Κεφαλογιάννη και…την έκπληξη που ακούει στο όνομα Άγγελος Συρίγος. Με τον Υφυπουργό Παιδείας (γνωστό περισσότερο για τις συνεχείς τηλεοπτικές του παρεμβάσεις αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά), να παρουσιάζει, όπως λέγεται, σημαντική αύξηση των ποσοστών του έναντι της αναμέτρησης του Ιουλίου του 2019.

Ακολουθούν ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, ο Ν. Κακλαμάνης και η Φ. Πιπιλή. Υπενθυμίζεται ότι στην Α’ Αθηνών είχε εκλεγεί και ο Κ. Μπογδάνος, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ. Στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια εκκρεμεί και η υποψηφιότητα της σημερινής ευρωβουλευτού Ελ. Βόζεμπεργκ, η οποία, εφόσον δοκιμάσει την τύχη της, καταγράφεται αμέσως μετά τον κ. Κακλαμάνη.

Βόρειος Τομέας

Στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών προηγείται ο Κωστής Χατζηδάκης, με δεύτερο τον Άδωνι Γεωργιάδη και τρίτη την Νίκη Κεραμέως, με τον πρώτο να καταγράφει σημαντική αύξηση των ποσοστών έναντι των αποτελεσμάτων του Ιουλίου του 2019. Θεαματικό άλμα, όπως χαρακτηρίζεται από δημοσκόπους, πραγματοποιεί ο Δ. Καιρίδης, ο οποίος σημειώνει σημαντική αύξηση έναντι των ψήφων που έλαβε στην προηγούμενη αναμέτρηση, καταλαμβάνοντας την τέταρτη εκλόγιμη θέση. Ακολουθούν οι Γ. Κουμουτσάκος, Θ. Ρουσόπουλος.

Δυτική Αθήνα

Στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, σκληρή «μάχη» για την πρώτη θέση λέγεται πως δίνουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 στη συγκεκριμένη περιφέρεια είχε κατέλθει και ο Πρόεδρος της ΝΔ και μετέπειτα Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Για την τρίτη θέση φαίνεται πως μέχρι την τελευταία στιγμή, θα «κονταροχτυπηθούν» οι Γ. Λοβέρδος και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Συρεγγέλα, η οποία «κατεβαίνει» για πρώτη φορά και ήδη, καταγράφει «δυνατό πλασάρισμα», αν και ο πρώην δημοσιογράφος έχει ακόμα ένα μικρό προβάδισμα.

Νότιος Τομέας

Στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών, προηγείται με τεράστια διαφορά, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με «ισχυρό δεύτερο» τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και νεοεισελθόντα στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, Τάκη Θεοδωρικάκο. Φέρεται να ακολουθεί ο Δ. Χατζηδάκης, με τέταρτη την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη και αμέσως μετά, τον Κ. Κυρανάκη, ο οποίος, μετά από μια μεγάλη κάμψη, που αποδίδεται σε προηγούμενες επίμαχες δηλώσεις του, διαγράφει αξιοσημείωτο ανοδικό comeback. Ακολουθούν οι Χ. Θεοχάρης– με ισχυρά ερείσματα μετά την τοποθέτησή του στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και του υπεύθυνου Γραμματέα για το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ- η Αν. Καραμανλή και ο Βασ. Σπανάκης, ενώ «μάχη» για την επόμενη θέση φαίνεται πως δίνουν οι Μπ. Παπαδημητρίου και Γ. Καλλιάνος.

Α’ Πειραιώς

Στην Α’ Πειραιώς «απόλυτος κυρίαρχος» φαίνεται πως παραμένει ο σημερινός Υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου να μπαίνει δυνατά στο εκλογικό τοπίο, διεκδικώντας όχι μόνο την εκλογή της αλλά και τη δεύτερη θέση, έχοντας ως ισχυρό «χαρτί», πέρα από την προβολή στα ΜΜΕ, το «συναινετικό προφίλ» της και ταυτόχρονα τον «έμπρακτο δυναμισμό» της, όπως απέδειξαν και … τα αυγά που έσπασε σε δύσκολους τομείς όπως αυτός των υιοθεσιών και των αναδοχών, ή η αλλαγή του ισχύοντος νόμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπόθεση του ορφανοτροφείου της Αθήνας και τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση.

Β’ Πειραιώς

Στη Β Πειραιώς την πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος φέρεται «σίγουρα πρώτος» και στη συνέχεια. Με τις υπόλοιπες θέσεις να μην παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές.

Α’ Ανατολικής Αττικής

Στην Α Ανατολικής Αττικής, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, δεύτερος στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, βγαίνει μπροστά από την Γεωργία Μαρτίνου, που είχε πρωτεύσει τον Ιούλιο του 2019 και που εξακολουθεί τη «σιωπηρή πορεία της». Η ιδιαιτερότητα αυτής της περιφέρειας έγκειται στο γεγονός ότι τη μάχη της εκλογής θα δώσει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσκόπους, ήδη «πλασάρεται δυνατά». Με την τέταρτη θέση να καταλαμβάνεται στις έρευνες από τον Β. Οικονόμου. Και με τον «άγνωστο Χ» να αποτελεί η Υφυπουργός Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη, που θα δοκιμάσει την τύχη της για πρώτη φορά.

Β’ Δυτικής Αττικής

Στη Β Δυτικής Αττικής για την πρώτη θέση, ακονίζουν τα πολιτικά τους «μαχαίρια» οι Θ. Μπούρας και Γ. Κώστηρας με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης να ανταγωνίζεται «στα ίσια» την «κλασσική αξία» του Αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος πριν από λίγες μέρες βρέθηκε έξω από το Κοινοβούλιο, δίπλα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στην πρωτοφανή «διαδήλωση» υπέρ της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου. Στην τρίτη θέση φέρεται ο δεύτερος του 2019 Ευ. Λιάκος, ενώ, σε απόσταση, καταγράφεται και ο Στ. Πουλής, Α Επιλαχών στις προηγούμενες εκλογές και πολιτικός φίλος του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σχετικά Άρθρα