Ρόδος: Γρίφος παραμένει η αιτία θανάτου του 46χρονου εργολάβου – Τι ερευνούν οι Αρχές

 Ρόδος: Γρίφος παραμένει η αιτία θανάτου του 46χρονου εργολάβου – Τι ερευνούν οι Αρχές

Τις ακριβείς αιτίες θανάτου του 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο από έναν 53χρονο και τον 20χρονο γιο του συνεχίζουν να ερευνούν οι αρχές. Κι αυτό γιατί ακόμη δεν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση.

Ο 46χρονος εργολάβος οικοδομών δολοφονήθηκε, στις 28 Αυγούστου, στο Φαληράκι της Ρόδου, έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει ο καθ’ ομολογίαν δράστης. Οι δυο κατηγορούμενοι έχουν πει ότι ο 53χρονος στραγγάλισε με σχοινί το θύμα. Το ίδιο αναφέρουν και τα εντάλματα σύλληψης. Ο ιατροδικαστής, όμως, δεν έχει δώσει ακόμη τη γνωμάτευσή του.

Οι αστυνομικοί και η ανακρίτρια, βασιζόμενοι στις ομολογίες του 53χρονου ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων στο Φαληράκι και του 20χρονου γιού του αλλά και στα δύο μπλε σχοινιά που βρήκαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, σχημάτισαν κατηγορητήρια στα οποία περιγράφουν με σαφήνεια ότι ο θάνατος επήλθε ως συνέπεια πνιγμού με βρόχο.

Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, σύμφωνα με τη Δημοκρατική έχει πει ότι παρότι βρέθηκαν σημάδια στον λαιμό, προφανώς από σχοινί, δεν είναι δυνατόν να αποφανθεί αν υπήρξε στραγγαλισμός, λόγω της προχωρημένης σήψης στην οποία βρέθηκε το θύμα.

Βρήκε, όμως, δύο τραύματα από θλων άγνωστο όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θύματος που του προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τα οποία μπορούσαν να οδηγήσουν στο θάνατό του.

Η πιθανότητα αυτή οδήγησε τους αστυνομικούς στην απόφαση να εξετάσουν μια σειρά από σενάρια που θέλουν τους δύο κατηγορούμενους να μην έχουν πει όλη την αλήθεια. Εκτιμούν ότι κάποιος από τους κατηγορούμενους ίσως προκάλεσε τα χτυπήματα αυτά στο θύμα, ενώ εάν προκύψει ότι ήταν μεταθανάτια τότε αυτά προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ταφής, όταν το πτώμα θάφτηκε από τον 53χρονο με πέτρες και χώμα ή και της μεταφοράς.

Σε κάθε περίπτωση η δίωξη που έχει ασκηθεί έχει καλύψει αυτό το ενδεχόμενο καθώς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, αν και ο συναυτουργικός ρόλος του καθενός δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα