Πέθανε ο θρυλικός παρουσιαστής του CNN Μπέρναρντ Σο

 Πέθανε ο θρυλικός παρουσιαστής του CNN Μπέρναρντ Σο

Ο πρώην παρουσιαστής του CNN Μπέρναρντ Σο πέθανε την Τετάρτη από πνευμονία που δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό, ανακοίνωσε η οικογένεια του την Πέμπτη. Ο Σο ήταν 82 ετών.

Ο Μπέρναρντ Σο ήταν ο πρώτος επικεφαλής παρουσιαστής του CNN και ήταν στο δίκτυο όταν αυτό ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 1980. Αποσύρθηκε από το CNN μετά από περισσότερα από 20 χρόνια στις 28 Φεβρουαρίου 2001.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής καριέρας του, ο Σο αναφέρθηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορίες εκείνης της εποχής – συμπεριλαμβανομένης της εξέγερσης των φοιτητών στην πλατεία Τιενανμέν τον Μάιο του 1989, τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου ζωντανά από τη Βαγδάτη το 1991 και τις προεδρικές εκλογές του 2000.

«Ο αγαπημένος παρουσιαστής και συνάδελφος του CNNΜπέρναρντ Σο, απεβίωσε χθες σε ηλικία 82 ετών. Ο Μπέρνι ήταν αυθεντικό μέλος του CNN και ήταν ο παρουσιαστής μας στην Ουάσιγκτον όταν ξεκινήσαμε την 1η Ιουνίου 1980», ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη ο Κρις Λιχτ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CNN. «Ήταν ο επικεφαλής παρουσιαστής μας για τα επόμενα είκοσι χρόνια, από την παρουσίαση της κάλυψης των προεδρικών εκλογών μέχρι την εμβληματική κάλυψη του πρώτου πολέμου του Κόλπου ζωντανά από τη Βαγδάτη το 1991. Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από το CNN, ο Μπέρνι παρέμεινε στενό μέλος της οικογένειάς μας στο CNN παρέχοντας στους τηλεθεατές μας περιεχόμενο για ιστορικά γεγονότα, όπως πρόσφατα πέρυσι. Τα συλλυπητήρια όλων μας στο CNN απευθύνονται στη σύζυγό του Λίντα και τα παιδιά του».

Η κηδεία του Σο θα είναι κλειστή μόνο για την οικογένεια και τους προσκεκλημένους, ενώ η δημόσια επιμνημόσυνη δέηση θα προγραμματιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, δήλωσε η οικογένειά του.

«Αντί για λουλούδια, η οικογένεια ζητά να γίνουν δωρεές στο Bernard Shaw Scholarship Fund στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Η οικογένεια ζητά απόλυτη ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή», ανέφερε η οικογένεια στην ανακοίνωσή της .

Στην ανακοίνωσή του, ο Τζόνσον δήλωσε ότι ο Μπέρναρντ Σο «αποτέλεσε παράδειγμα αριστείας στη ζωή του» και θα τον «θυμόμαστε ως ένθερμο υποστηρικτή της υπεύθυνης δημοσιογραφίας».

Σχετικά Άρθρα