Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ – Επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι

 Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ – Επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι

Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών η Βασίλισσα Ελισάβετ, αποτελώντας την μακροβιότερη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Με βάση το πρωτόκολλο αναλαμβάνει ο Κάρολος.

Η ανακοίνωση του παλατιού

«The Queen died peacefully at Balmoral this afternoon. The King and The Queen Consort will remain at Balmoral this evening and will return to London tomorrow».

«Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Οι συγγενείς της θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».

Η επιχείρηση London Brigde

Ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση London Bridge («Γέφυρα του Λονδίνου»). Αυτή είναι η κωδική ονομασία για την τεράστια επιχείρηση ασφαλείας που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η βρετανική κυβέρνηση αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αμέσως μόλις… πέσει η Γέφυρα του Λονδίνου, ο ιδιωτικός γραμματέας της Βασίλισσας σερ Κρίστοφερ Γκέιντ ενημερώνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας και στη συνέχεια η θλιβερή είδηση κοινοποιείται στις 15 άλλες χώρες, όπου η βασίλισσα υπήρξε αρχηγός κράτους και στα υπόλοιπα 36 έθνη της Κοινοπολιτείας.

Ο κόσμος θα μάθει για τον θάνατό της Ελισάβετ, από τη στιγμή που η σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ και θα ξεκινήσει η επίσημη περίοδος πένθους για τη Βασίλισσα που άλλαξε το πρόσωπο της βρετανικής μοναρχίας. Όλο το προσωπικό φορά ήδη ένα μαύρο περιβραχιόνιο στο αριστερό χέρι…

Ο θάνατός της βασίλισσας είναι ένα «τραυματικό γεγονός» για τη Βρετανία, εξηγεί η βασιλική βιογράφος, Πένι Τζούρορ. «Η βασίλισσα είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής φιγούρα και κατά τη διάρκεια της θητείας της, άλλαξαν τόσα πολλά, τόσο δραματικά. Δεν υπάρχει ούτε μία πτυχή της ζωής μας που να μην έχει αλλάξει, αλλά η μόνη σταθερά ήταν η Βασίλισσα, ο ακλόνητος βράχος, ο συνεκτικός κρίκος όλων των Βρετανών εδώ και δεκαετίες»επισημαίνει.

Σχετικά Άρθρα