Παρέμβαση Τσίπρα για τις υποκλοπές: Σοβαρότατες ποινικές ευθύνες σε όσους επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος (vid)

 Παρέμβαση Τσίπρα για τις υποκλοπές:  Σοβαρότατες ποινικές ευθύνες σε όσους επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος (vid)

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβαση του on camera τόνισε ότι η κυβέρνηση και στην Εξεταστική συνεχίζει τη συγκάλυψη με αποκλεισμό όλων των κρίσιμων μαρτύρων από την Εξεταστική. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι είναι αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα, όπως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις.

Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες.

Δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή. Που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια. Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε επίσης το εξής μήνυμα: «Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια.

Αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν.

Και αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

Σχετικά Άρθρα