Κυρανάκης για εκλογικό νόμο: Οι εισηγήσεις για αλλαγή κάνουν κακό, δίνουν αφορμή να μιλήσουν για αναξιοπιστία Μητσοτάκη (vid)

 Κυρανάκης για εκλογικό νόμο: Οι εισηγήσεις για αλλαγή κάνουν κακό, δίνουν αφορμή να μιλήσουν για αναξιοπιστία Μητσοτάκη (vid)

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας το στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξαπέλυσε επίθεση σε εισηγούνται ή θέτουν εν γένει θέμα (νέας) αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ο Πρωθυπουργός λέει όχι σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστήριξε, παρά τις δηλώσεις επί δηλώσεων για το θέμα από προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και τον ίδιο τον εκπρόσωπό της (εδώ).

«Το έχει πει ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός», επέμεινε ο κ. Κυρανάκης και «κάποιοι που εισηγούνται να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, κατά τη γνώμη μου κάνουν λάθος».

Είναι εντελώς λάθος να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, επανέλαβε στη σχετική τοποθέτησή του ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, τονίζοντας πως οι εισηγήσεις αυτές προς τον Πρωθυπουργό κάνουν κακό και δημιουργούν μία συζήτηση δίνοντας αφορμή σε κάποιους να μιλήσουν για αναξιοπιστία της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Η αυτοδυναμία είναι εφικτή, εκτίμησε, δεδομένου όπως είπε ότι με τον εκλογικό νόμο που θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές μετά από αυτές της απλής αναλογικής, βρίσκεται στο όριο του 38%.

Ο Πρωθυπουργός «ρίχνει λαγούς» για τον εκλογικό νόμο και θέλει να περάσει να την άποψη ότι «αν δεν βγει ο Mητσοτάκης θα βγουν δεινόσαυροι στους δρόμους», σχολίασε δηκτικά από την πλευρά του ο παριστάμενος στο πάνελ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. Για ενδιαφέρουσα άποψη του κ. Κυρανάκη για το ζήτημα του εκλογικού νόμου, έκανε λόγο με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με τον ίδιο τον βουλευτή της ΝΔ να του επισημαίνει με νόημα ότι «είναι η άποψη του Πρωθυπουργού».

Σχετικά Άρθρα