ΕΥΠ: Αναπάντεχη μετάθεση με οργιώδες παρασκήνιο – Απομακρύνθηκε για “διαρροές” επανέρχεται σε θέση “κλειδί”

 ΕΥΠ: Αναπάντεχη μετάθεση με οργιώδες παρασκήνιο – Απομακρύνθηκε για “διαρροές” επανέρχεται σε θέση “κλειδί”

Απομακρύνθηκε από την Ασφάλεια Αττικής ως ανίκανος για «διαρροές» πριν λίγους μήνες, τοποθετείται τώρα, ως στέλεχος, στην Εσωτερική Ασφάλεια του Κράτους, υπηρεσία που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και απόλυτη εχεμύθεια. Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Κώστας Χασιώτης, μετατέθηκε στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, και ανοίγει νέα ερωτήματα για τις αλλαγές εντός της Υπηρεσίας, μετά την αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κώστα Τσουβάλα, από τον Μιχάλη Καραμαλάκη.  

Πρόκειται για τον τέως προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος εκδιώχθηκε, στην κυριολεξία κακήν κακώς, από το Τμήμα όπου υπηρετούσε, εκτός περιόδου μεταθέσεων, και με διαρροές που ανέφεραν ότι μετακινήθηκε διότι ήταν αποτυχημένος στο αντικείμενο που ασχολείται η υπηρεσία που διοικούσε, και πως παράλληλα «διέρρεε πληροφορίες».

Μάλιστα όλες οι αναφορές συνέκλιναν στο ότι η απόφαση της ξαφνικής μετακίνησής του προήλθε από πολιτικό και όχι υπηρεσιακό γραφείο της Κατεχάκη. Και το αποκορύφωμα της έκπληξης που προκάλεσε τότε η μετακίνηση αυτή, ήταν πως δεν τοποθετήθηκε σε κάποια άλλη μάχιμη υπηρεσία, αλλά σε επιχειρησιακά «νεκρή» θέση, διεκπεραίωσης εγγράφων! Μια κίνηση που από πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίστηκε ως εκδικητική…

Τότε η μετακίνηση αυτή του αξιωματικού, που θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών και απαγωγών, αποτέλεσε έκπληξη για ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη η τοποθέτησή του στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, σε θέση δηλαδή εξαιρετικά υπεύθυνη και κρίσιμη, όπου λόγω του βαθμού του θα έχει και καθοριστικές αρμοδιότητες.

Μάλιστα όσοι γνωρίζουν τα παρασκήνια στην Κατεχάκη κάνουν λόγο για μεγάλη ανατροπή (μετά την αποκλαύψη του σκανδάλου των υποκλοπών) καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων του ο μέχρι πρότινος διοικητής της Παναγιώτης Κοντολέων, με βάση την κυβερνητική απόφαση, είχε ως στόχο να απομακρυνθεί σταδιακά όλο το αστυνομικό ή άλλο ένστολο προσωπικό.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά Άρθρα