Εξέλιξη με ερωτηματικά: Η ΕΥΠ δήλωσε στην ΑΔΑΕ πως κατέστρεψε τα αρχεία των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη, Κουκάκη- Είχαν, όμως, κρατήσει το υλικό για Πιτσιόρλα και Σαγιά!

 Εξέλιξη με ερωτηματικά: Η ΕΥΠ δήλωσε στην ΑΔΑΕ πως κατέστρεψε τα αρχεία των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη, Κουκάκη- Είχαν, όμως, κρατήσει το υλικό για Πιτσιόρλα και Σαγιά!

Μείζονα εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στην διερεύνηση (μέσω Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής αλλά και δικαστικά) συνιστά η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας “Τα Νέα” και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, σύμφωνα με την οποία τα αρχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν καταστραφεί -ή δεν έχουν διατηρηθεί- από την ΕΥΠ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος που επισκέφτηκε την ΕΥΠ στο πλαίσιο της έρευνας της ανεξάρτητης αρχής για το σκάνδαλο των υποκλοπών ενημερώθηκε πως τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία με τα στοιχεία της παρακολούθησης ( με “νόμιμη επισύνδεση”) του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έχουν καταστραφεί.

Η καταστροφή των αρχείων φέρεται να δικαιολογήθηκε από την ΕΥΠ από το γεγονός πως το σύστημα υποκλοπών που χρησιμοποιεί η υπηρεσία άλλαξε προ μηνών και έτσι καταστράφηκαν παλαιότερα αρχεία.

Ωστόσο, η ίδια η εφημερίδα με το σημερινό της πρωτοσέλιδο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά καθώς επικαλείται στοιχεία της παρακολούθησης των Σπ. Σαγιά και Στ. Πιτσιόρλα για την υπόθεση της ΠΙΜΑΝΑ και του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο, υπόθεση που χρονολογείται από το 2013 και συνεχίστηκε για μερικούς μήνες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς μπορεί η ΕΥΠ να έχει κρατήσει στοιχεία μιας παρακολούθησης που δεν κατέληξε κάπου συγκεκριμένα, και κατά τις πληροφορίες παραπέμφθηκε στην εισαγγελία διαφθοράς και αρχειοθετήθηκε, ενώ για μία τόσο πρόσφατη και σοβαρή υπόθεση, όπως αυτή των Ανδρουλάκη και Κουκάκη, να μην διαθέτει πλέον στοιχεία και να δηλώνει πως έχουν καταστραφεί τα αρχεία…

Το ζήτημα που προκύπτει για την ΕΥΠ είναι για ποιόν λόγο κατέστρεψε αρχεία που βάσει του νόμου πρέπει να διατηρούνται για δύο χρόνια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Επίσης, φαίνεται πως την συνακρόαση Ανδρουλάκη είχε υπογράψει και αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην ΕΥΠ και η οποία “εξαφανίστηκε” δια της…αποσπάσεως σε άλλη υπηρεσία, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Την εξέλιξη σχολιάζει, με ανάρτησή του, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης:

Σχετικά Άρθρα