Ατύχημα στο Allou Fun Park: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τους δύο τραυματίες – Οι μαρτυρίες, η προανάκριση και το πόρισμα πραγματογνώμονα

 Ατύχημα στο Allou Fun Park: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τους δύο τραυματίες – Οι μαρτυρίες, η προανάκριση και το πόρισμα πραγματογνώμονα

Τις συνθήκες του ατυχήματος το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park, επιχειρούν να διακριβώσουν οι αρχές, και εξετάζουν αν είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι τρεις από τους τέσσερις νέους εξακολουθούν να νοσηλεύονται με το επόμενο 48ωρο να χαρακτηρίζεται κρίσιμο για τους δύο από αυτούς που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μια 21χρονη, η οποία νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, όχι όμως διασωληνωμένη, με κατάγματα στον θώρακα και στα πλευρά, και τον 24χρονο φίλο της, ο οποίος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας.

Και οι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς, ωστόσο το επόμενο 48ωρο χαρακτηρίζεται κρίσιμο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Παράλληλα, μια 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση και θλάση αγκώνα, με την κατάσταση της υγείας της να μην εμπνέει ανησυχία. Τέλος, ένας 25χρονος με τραύματα στο κεφάλι είχε πάρει αρχικά εξιτήριο, ωστόσο αισθάνθηκε ζαλάδες και επέστρεψε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Οι νεαροί αρνούνται κατηγορηματικά ότι σηκώθηκαν όρθια στη διάρκεια του παιχνιδιού στο λούνα παρκ. «Στο δεύτερο ύψωμα που ανεβήκαμε πάνω, ενώ δεν σηκωθήκαμε καθόλου από το βαγόνι, δεν κάναμε οτιδήποτε, όταν προσγειωθήκαμε δεν υπήρχε καθόλου νερό, η τροχαλία δεν φρέναρε καθόλου το βαγόνι και ουσιαστικά εκτροχιάστηκε», δήλωσε ο 25χρονος τραυματίας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον 25χρονο, άνθρωπος από την εταιρεία διαχείρισης του λούνα παρκ, ισχυρίστηκε ότι οι νεαροί σηκώθηκαν όρθιοι στο βαγόνι. «Έπιασε ένας τον φίλο μου και του είπε ότι φταίμε εμείς και ήμασταν όρθιοι, δεν ισχύει αυτό», σημείωσε ο 25χρονος.

Στο μεταξύ, ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που ορίστηκε από το Allou Fun Park για να διερευνήσει το ατύχημα που σημειώθηκε με βαγόνι τρένου, από το οποίο εκσφενδονίστηκαν άτομα, σημείωσε ότι δεν προέκυψε κάποια «δυσλειτουργία».

Συγκεκριμένα, ο φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία τους.

«Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης. Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του», αναφέρεται από την TÜV.

Σχετικά Άρθρα