Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ανθρωποκτονία από πρόθεση προτείνει ο εισαγγελέας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

 Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ανθρωποκτονία από πρόθεση προτείνει ο εισαγγελέας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωτζίνας μετά την πρόταση του εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η 33χρονη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύμα την πρωτότοκη κόρη της αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού.

Αν και η 33χρονη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια της μητέρας της και για το λόγο, προτείνει την παραπομπή της καθώς και τη συνέχιση της προσωρινής της κράτησης της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με τον εισαγγελέα να ζητεί τότε την έκδοση εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όπου φέρεται να διαπιστώθηκε η χορήγηση της θανατηφόρας κεταμίνης στην 9χρονη σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των γιατρών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν την έδωσαν στο παιδί βάρυναν στις αποφάσεις των αρχών.

Το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού φέρεται να εστιάζει σε συμπεριφορές που εκδήλωσε η μητέρα αλλά και στο γεγονός πως ήταν μόνη στο δωμάτιο με τη μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι αν και η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί ο κ. Νούλης από τα στοιχεία της δικογραφίας έκρινε ότι το επεισόδιο του Απριλίου του 2021, που προκάλεσε τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, οφείλεται στην προσπάθεια της 33χρονης μητέρας της να κόψει το νήμα της ζωής της με αποτέλεσμα να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη. Η συμπληρωματική απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου σήμανε την επιστροφή της υπόθεσης στον εισαγγελέα ο οποίος στην πρόταση του, πλέον, ζητεί να δικαστεί και για αυτό το αδίκημα.

Χρήστος Σταθόπουλος