Ο Οικονόμου “κλείνει το μάτι” στην αλλαγή του εκλογικού νόμου – “Αποτελεί εργαλείο αποτροπής της ακυβερνησίας”

 Ο Οικονόμου “κλείνει το μάτι” στην αλλαγή του εκλογικού νόμου – “Αποτελεί εργαλείο αποτροπής της ακυβερνησίας”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού πλαισίου, ώστε ο αρχηγός της ΕΥΠ να έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του.

Στη συνέχεια, περιέγραψε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, επέμεινε στην ανάγκη ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα της πιθανής αλλαγής του εκλογικού νόμου, παραπέμποντας στην απάντηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.

«Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, με αφορμή τη συζήτηση για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, που ψηφίστηκε στις αρχές της κυβερνητικής θητείας. Εξήγησε, επίσης, ότι έτσι αποτρέπονται οι αδύναμες κυβερνήσεις.

Προϊδεάζοντας, δε, για το πακέτο μέτρων που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, με στόχο να γίνουν τα οποία βήματα εντός του δημοσιονομικού πλαισίου, ο κ. Οικονόμου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. «Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε» ξεκαθάρισε.

Σχετικά Άρθρα