Ανατροπή με το ατύχημα στο Allou Fun Park – Σοβαρή η κατάσταση δύο τραυματιών – Η ανακοίνωση της εταιρείας

 Ανατροπή με το ατύχημα στο Allou Fun Park – Σοβαρή η κατάσταση δύο τραυματιών – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Τέσσερις άνθρωποι ενώ διασκέδαζαν στο Allou Fun Park και καθώς βρίσκονταν σε τρενάκι το οποίο περνούσε σε ορισμένα σημεία μέσα από νερό, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκσφενδονίστηκαν από το βαγόνι και βρέθηκαν σε θαμνώδη έκταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μία κοπέλα 21 ετών έχει διασωληνωθεί με σοβαρές κακώσεις στον θώρακα, ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, ενώ μία 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση. Εξιτήριο λόγω ελαφρότερων τραυμάτων πήρε το τέταρτο άτομο της παρέας.

Ένας εκ των τραυματιών, ο νεαρός που πήρε εξιτήριο, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι υπεύθυνοι του Allou Fun Park πάνε να τους φορτώσουν την ευθύνη για το ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι ο εκσφενδονισμός έγινε γιατί, όπως λένε οι υπεύθυνοι, του Allou Fun Park, τα τέσσερα άτομα σηκώθηκαν όρθια στο βαγόνι.

Την ευθύνη στους τραυματίες επέρριψε η υπεύθυνη marketing του Allou Fun Park, Μαρία Σταυριανάκη, μιλώντας στον ALPHA. Όπως υποστήριξε δεν έγινε κανένας εκτροχιασμός βαγονιού, δεν ήταν χαμηλή η στάθμη του νερού και το τρενάκι λειτουργεί κανονικά.

Παράλληλα, διέψευσε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας υποστηρίζοντας ότι είναι παλιές από διαδικασία συντήρησης των βαγονιών. Υποστήριξε ότι το τρενάκι είναι απολύτως ασφαλές και ότι ήταν έτοιμο να δοθεί σε λειτουργία και μετά το περιστατικό με τον τραυματισμό των τεσσάρων ατόμων.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως αν και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια της εκσφενδόνισης των τεσσάρων ατόμων από το βαγόνι, υποστήριξε ότι μπορεί να σηκώθηκε κάποιος για να βγάλει φωτογραφία και από τη φυγόκεντρο δύναμη βρέθηκαν στους θάμνους.

Η επίσημη ανακοίνωση του Allou! Fun Park

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν  την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Παναγιώτης Δρίβας