Βερβεσός: Με επιστολή στον Θεοδωρικάκο ζητά πειθαρχικό έλεγχο για περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

 Βερβεσός: Με επιστολή στον Θεοδωρικάκο ζητά πειθαρχικό έλεγχο για περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πειθαρχικό έλεγχο για περιστατικά αστυνομικής βίας ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός.

Aναφορά δύο δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας» κοινοποίησε με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Βερβεσός στην σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επικαλούμενος την αναφορά των δυο συναδέλφων του, τα περιστατικά αυτά «δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Βερβεσός, στην αναφορά των δύο δικηγόρων επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητά από τον υπουργό να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων».

Όθων Παπαδάκης