Νέα στοιχεία για την δολοφονία του εργολάβου στη Ρόδο – Πατέρας και γιος του χρωστούσαν 100.000 ευρώ

 Νέα στοιχεία για την δολοφονία του εργολάβου στη Ρόδο – Πατέρας και γιος του χρωστούσαν 100.000 ευρώ

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας στη Ρόδο. Θύμα ο 46χρονος εργολάβος Τζάνη Τοπάλυ, που αγνοούνταν από το βράδυ της 28ης Αυγούστου. Δράστες είναι δύο Ροδίτες, o 53χρονος ΣΓ, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, και ο 20χρονος γιος του ΝΓ. Εις βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία.

Οι δράστες προσήχθησαν σήμερα, Τρίτη, πρώτες πρωινές ώρες, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι περιέγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της στυγερής δολοφονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει και κρύψει τη σορό του 46χρονου, κατά πληροφορίες σε ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου.

Ο 46χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, δραστηριοποιούνταν επί χρόνια ως εργολάβος στη Ρόδο και ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας στη Ρόδο χρωστούσαν στον εργολάβο 100.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χρωστούσαν στον 46χρονο εργολάβο το ποσό των 100.000 ευρώ για εργασίες που είχε κάνει στο ξενοδοχείο τους στο Φαληράκι.

Οι δύο πλευρές είχαν κανονίσει συνάντηση προκειμένου ο 46χρονος εργολάβος να εισπράξει τα χρωστούμενα. Στη συνάντηση αυτή, το βράδυ της 28ης Αυγούστου, υπήρξε διαπληκτισμός και οι δύο συλληφθέντες σκότωσαν τον 46χρονο εργολάβο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τον έπνιξαν με σχοινί.

Στη συνέχεια, προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σορό του σε δεύτερο σημείο, όπου την απέκρυψαν πρόχειρα. Η σορός βρέθηκε, περισυνελέγη και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Τι υποστηρίζει ο 53χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ο δράστης υποστηρίζει ότι ο 46χρονος ήταν πιεστικός απέναντί του για την είσπραξη των χρημάτων της οφειλής και ότι πολλές φορές είχε μεταβεί στο ξενοδοχείο υπό την επήρεια αλκοόλ προκαλώντας αναστάτωση.

Το βράδυ της Κυριακής ο εργολάβος, όπως ισχυρίζεται ο δράστης, μετέβη υπό την επήρεια αλκοόλ στο ξενοδοχείο και ξεκίνησε να τον καθυβρίζει και στη συνέχεια επιτέθηκε στον γιο του. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο δράστης, μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τον γιο του από τα χτυπήματα του εργολάβου και ξεκίνησε η μεταξύ τους συμπλοκή.

Έπειτα έπιασε ένα σχοινί το οποίο έσφιξε γύρω από τον λαιμό του θύματος προκειμένου να τον ακινητοποιήσει, όπως υποστηρίζει, τον έριξε κάτω και τον σκότωσε πνίγοντάς τον. Στη συνέχεια μαζί με τον γιο του τον έγδυσαν, πέταξαν τα ρούχα του και μετέφεραν το πτώμα στον ερημικό δρόμο, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ανθρωποκτονία 46χρονου αλλοδαπού, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 53 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 30ή Αυγούστου 2022 βραδινές ώρες δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχάγγελου η εξαφάνιση 46χρονου αλλοδαπού από βραδινές ώρες της 28ης Αυγούστου 2022.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, την 31η Αυγούστου εντοπίστηκε το όχημα του εξαφανισθέντος σε αγροτική περιοχή.

Ακολούθως, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης συλλογής – αξιοποίησης στοιχείων και προδικαστικών δεδομένων διαπιστώθηκε εμπλοκή των δύο ημεδαπών, οι οποίοι σήμερα πρώτες πρωινές ώρες προσήχθησαν Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι κατά την προανακριτική διαδικασία περίγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της ανθρωποκτονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει – αποκρύψει τη σορό του 46χρονου.

Αναλυτικότερα, την 28η Αυγούστου 2022 το βράδυ ο 46χρονος μετέβη σε συνάντηση με τους δράστες οι οποίοι, ένεκα μεταξύ τους οικονομικών διαφορών, διαπληκτίστηκαν και τον έπληξαν θανάσιμα.

Στη συνέχεια, προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σορό του σε δεύτερο σημείο, όπου την απέκρυψαν πρόχειρα.

Η σορός βρέθηκε, περισυνελέγη και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Σχετικά Άρθρα