Η Διαμαντοπούλου ζητά γυναίκες ιερείς – “Η Ιεροσύνη χρειάζεται και άνδρες και γυναίκες”

 Η Διαμαντοπούλου ζητά γυναίκες ιερείς – “Η Ιεροσύνη χρειάζεται και άνδρες και γυναίκες”

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να υπάρχουν και γυναίκες ιερείς, πέρα από άντρες, καλώντας την Εκκλησία μάλιστα να ξεκινήσει τη συζήτηση. Σε μία… καινοτόμο πρόταση προχώρησε με ανάρτησή της στο Twitter η Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης για το βιασμό.

Η ανάρτηση της κ. Διαμαντοπούλου: «Μετά από τις φρικιαστικές δηλώσεις του πρώην Ζακύνθου ας μιλήσουμε επί της ουσίας. Η Ορθόδοξη Ιεροσύνη χρειάζεται άνδρες και γυναίκες. Το εκκλησιαστικό βίωμα στον 21ο αιώνα πρέπει να διαμορφώνεται και από άντρες και από γυναίκες. Η συζήτηση να ανοίξει από την Εκκλησία & όχι μόνο».

Ωστόσο μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και θεολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει κατά το παρελθόν πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί και μια τέτοια συζήτηση, για τη γυναικεία ιεροσύνη, δύσκολα μπορεί να ξεκινήσει.

Ο λόγος, εξηγούν, είναι πως αυτό δεν προβλέπεται από την παράδοση της Ορθοδοξίας και από θεολογικής άποψης δεν μπορεί να υποστηριχθεί. Στην Εκκλησία της Ελλάδος η τελευταία επίσημη συζήτηση για το θέμα έγινε το 2004 σε συνεδρίαση της Ιεραρχίας, αλλά ολοκληρώθηκε προτού καλά καλά ξεκινήσει.

Θεόκριτος Αργυριάδης