Επιστρέφει το καλοκαίρι με μίνι καύσωνα – Η πρόγνωση Αρναούτογλου (vid)

 Επιστρέφει το καλοκαίρι με μίνι καύσωνα – Η πρόγνωση Αρναούτογλου (vid)

Μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός, όμως από το Σαββατοκύριακο επιστρέφει το καλοκαίρι και μάλιστα με… μίνι καύσωνα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, την Τρίτη θα έχουμε πολύ δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο και κάποια σύννεφα σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Τα σύννεφα αυτά θα δώσουν λίγες τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Αττική θα έχει κάποια σύννεφα κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνά, ειδικά στα βόρεια και στα ανατολικά τμήματα του νομού όπου δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει για λίγο. Προς το βράδυ θα γίνονται λιγότερα. Οι βοριάδες θα είναι πολύ ενισχυμένοι, περισσότερο στα ανατολικά όπου δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί από τους 21 έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα συνεχίσουν να έχουν ένα φθινοπωρινό σκηνικό με σύννεφα κατά διαστήματα και κατά περιόδους πιο πυκνά τα οποία θα γίνονται λιγότερα προς το απόγευμα στις παράκτιες περιοχές. Δεν αποκλείεται τις θερμές ώρες της ημέρας να δώσουν αυτά κάποια ψιχάλα και ασθενή τοπική βροχή με τη μορφή μπόρας σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, περισσότερο ενισχυμένοι στην περιοχή του Αγίου Όρους όπου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 25 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει δραματικά. Αντίθετα, από την Παρασκευή και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο οι νοτιάδες θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα δούμε τον υδράργυρο να ανεβαίνει ακόμη και στους 34 βαθμούς σε αρκετά μέρη της Ελλάδας με τις παραλίες να έχουν την τιμητική τους για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα