Ρόδος: Δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό ο εργολάβος- Ομολόγησε ο δράστης

 Ρόδος: Δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό ο εργολάβος- Ομολόγησε ο δράστης

Το βράδυ της Δευτέρας προσήχθη 53χρονος ξενοδόχος της δημοτικής ενότητας της Καλλιθέας ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τον εργολάβο που αγνοούνταν στο νησί της Ρόδου. Πρόκειται για τον ξενοδόχο με τον οποίο είχε ραντεβού το ο 46χρονος εργολάβος οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική το ραντεβού δόθηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022, προκειμένου ο εργολάβος να οφειλόμενα στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν συνάψει.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ο ξενοδόχος φέρεται να ομολόγησε ότι τον σκότωσε. Το άψυχο σώμα του 46χρονου εντοπίστηκε σε ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», ο 46χρονος είχε ανοικτούς λογαριασμούς και προσπαθούσε να εισπράξει τα οφειλόμενα σ’ αυτόν από διάφορους επιχειρηματίες και το γεγονός ότι ενημερώθηκαν οι αρχές πως δεν ανταποκρίθηκε σε ραντεβού που είχε το πρωί της Δευτέρας με ξενοδόχο ο οποίος επρόκειτο να του καταβάλει 30.000 ευρώ για εργασίες που είχε κάνει, ενισχύει τις ενδείξεις ότι πράγματι εξαφανίστηκε από το βράδυ της Κυριακής.

Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 23.00 περίπου είχε ραντεβού με έτερο ξενοδόχο με τον οποίο είχαν έλθει σε συμφωνία παρουσία δικηγόρου για την καταβολή οφειλών από άλλο έργο.

Σε κατάθεση που είχε δώσει ενημέρωσε τις αρχές ότι τελικά το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί. Στην πορεία τον ερευνών προέκυψαν στοιχεία κυρίως από κάμερες που τον τοποθετούν σε σημείο δίπλα στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο συγκεκριμένος επρόκειτο να καταθέσει σχετικά το Σάββατο αλλά δεν εμφανίστηκε στις αρχές επικαλούμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο νόσησε και νοσηλευόταν. Προέκυψε ωστόσο ότι δεν υπήρξε νοσηλεία γεγονός που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να τον προσαγάγει για διευκρινίσεις.

Μαζί του προσήχθη και ο γιος του ο οποίος φέρεται στη συνέχεια να βοήθησε τον πατέρα του να μεταφέρουν το θύμα στην ερημική περιοχή που τον πήγαν και τον έθαψαν όχι επιμελώς.

Μετά την ομολογία του ο δράστης υπέδειξε το σημείο που είχαν αφήσει την σορό του εργολάβου που θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για νεκροψία-νεκροτομή. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Για την υπόθεση αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα