Τζανακόπουλος σε Γεωργιάδη: Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;

 Τζανακόπουλος σε Γεωργιάδη: Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;

Χαμός έγινε με Τζανακόπουλο – Γεωργιάδη, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για εραστές του Μάο και του Στάλιν που δεν δικαιούνται να μιλάνε για υποκλοπές, ενώ αναφερόμενος στην ηγεσία και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι έχουν κόψει κάθε σχέση με τη δημοκρατία και ότι «σας βλέπει η δημοκρατία και ντρέπεται».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή» για τον Γκορμπατσόφ, επιτιθέμενος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και λέγοντας ότι όταν θαυμάζεις το σοβιετικό καθεστώς δεν δικαιούσαι να μιλάς για υποκλοπές.

«Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;», ήταν η σκληρή απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν θαυμαστής του δικτάτορα Παττακού και μάλιστα αλληλογραφούσαν. «Σας βλέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος και γελάει. Είστε χουντικός, θαυμαστής της χούντας και μιλάτε;» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι δεν είναι θαυμαστής του Παττακού και ότι δεν αλληλογραφούσαν παρά μόνο του… έστελνε γράμματα ο χουντικός.

Η μετωπική σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μετ΄επιτάσεως δήλωσε ότι εάν πρέπει η ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, θα τα παρακολουθεί, δίνοντας άφεση αμαρτιών στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και μη μπορώντας να απαντήσει στο ποιος θα ελέγχει την ΕΥΠ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του επεσήμανε ότι το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής ορίζουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται υπογραμμίζοντας ότι όταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασκήσει το έργο της υπονομεύεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα από αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης πως «προσομοιάζουμε σε δικτατορία υπό το καθεστώς Μητσοτάκη» και ότι «έχουμε ένα σύστημα που προσομοιάζει σε αυταρχικό καθεστώς», όπως χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη το Spiegel.

Δημοσκοπήσεις

Στη συνέχεια, από το προφίλ του στο facebook, o κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis μου ζήτησε στο ΣΚΑΪ ΤV να του δείξω μια δημοσκόπηση που να δίνει 15% διαφορά στη ΝΔ πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 αποκαλώντας με ψεύτη. Ορίστε δύο δημοσκοπήσεις που δίνουν από 13 ως 15.5 μονάδες διαφοράς».

Σχετικά Άρθρα