Νέο χτύπημα Κεφαλογιάννη: Ερώτηση στον Τσιάρα για την προαγωγή Παγουτέλη στον Άρειο Πάγο

 Νέο χτύπημα Κεφαλογιάννη: Ερώτηση στον Τσιάρα για την προαγωγή Παγουτέλη στον Άρειο Πάγο

Αν και ο Γιάννης Οικονόμου κάλυψε τον διορισμό Παγουτέλη, η Όλγα Κεφαλογιάννη επανέρχεται για τον διορισμό της πρώτης, στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου καθώς η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή της στη Βουλή ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την προαγωγή της δικαστικού, που είναι γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την επιλογή του υπουργικού συμβουλίου. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης.

Η ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ, με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αφού υπενθυμίζει ότι «η χώρα έχει υιοθετήσει το ψήφισμα των ορισμών εργασίας της IHRA για τον ανισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος», τονίζει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του “Εβραίοι, όλη η αλήθεια”. Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Κώστα Τσιάρα «πώς διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίζει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό».

Η κυβέρνηση καλύπτει τον διορισμό της Παγουτέλη

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη, απάντησε ότι «η επιλογή της κ. Παγουτέλη στη Βουλή υπερψηφίστηκε όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Κατά την προαγωγή της στον Άρειο Πάγο δεν υπήρξαν ενστάσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «για την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτονόητο ότι δε νοείται οποιαδήποτε προσέγγιση ρατσιστικού περιεχομένου ή μη αναγνώρισης και σεβασμού των δεινών που έχουν υποστεί οι Εβραίοι. Δε νομίζω ότι οι απόψεις αυτές εκφράζουν ούτε τη συγκεκριμένη δικαστικό».

Όθων Παπαδάκης