Θεοδωρικάκος για Έβρο: Θέτουμε σε εφαρμογή το ”σχέδιο Ακρίτας” – Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς

 Θεοδωρικάκος για Έβρο: Θέτουμε σε εφαρμογή το ”σχέδιο Ακρίτας” – Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς

Τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, τις παρακολουθήσεις, τη στάση της Τουρκίας αλλά και της αντιπολίτευσης σχολίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real. «Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2019 έχοντας συνυπογράψει με όλους τους Έλληνες μια συμφωνία αλήθειας.

Η σταθερή και ουσιώδης σχέση εμπιστοσύνης δεν εξαντλείται μόνο στις θετικές εξαγγελίες και στο έργο. Επεκτείνεται και στην ανάληψη των αντίστοιχων πρωτοβουλιών για τη διόρθωση των λαθών. Κοιτώντας και πάλι τους πολίτες στα μάτια. Γιατί, εκεί ξεχωρίζει η πολιτική συνέπεια από τον καιροσκοπισμό. Στα δύσκολα», ανέφερε ο Υπουργός σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των παρακολουθήσεων. Σχετικά με την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης από την Αντιπολίτευση σημειώνει: «Ο κύριος Τσίπρας έχει επιλέξει να χειριστεί την υπόθεση των παρακολουθήσεων μικροπολιτικά και όχι θεσμικά. Όσο και να το επιδιώκει. όμως, οφείλει να αντιληφθεί ένα πράγμα: Τον ίδιο δεν πρόκειται να τον “παρακολουθήσει” ξανά ο λαός.

Αναφορικά με την τουρκική στάση στο Μεταναστευτικό, είπε πως, το τελευταίο διάστημα, η προκλητικότητα των γειτόνων στον Έβρο κορυφώνεται. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος δεν προτίθενται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» και συμπληρώνει πως είναι σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ», ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ως «φραγή σε κάθε ασύμμετρη απειλή». «Θέλω να είμαι σαφής, για ακόμη μια φορά: Παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζει πως το ζήτημα της ασφάλειας στις τριτοβάθμιες σχολές αποτελεί κτήμα κοινής συνεργασίας όλων:

Πρυτανικών αρχών, καθηγητών, φοιτητών, Αστυνομίας. Από την περασμένη Παρασκευή οι Ο.Π.Π.Ι. έχουν τεθεί εμπράκτως στη διάθεση των Πρυτάνεων, εκτελώντας τα σχέδια ασφαλείας των Πανεπιστημίων.  «Οι ΟΠΠΙ δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν το «άσυλο των ιδεών», βάζοντας τέλος στο «άσυλο» των καδρονιών», υπογραμμίζει.

Για το αν παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αποτέλεσε αιχμή για τους χειρισμούς Κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε το εξής:

«Το περιεχόμενο των λόγων του Κώστα Καραμανλή, εναρμονίζεται απόλυτα με τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της εγγύησης των ατομικών δικαιωμάτων. Κανένα λάθος δεν είναι ικανό να αλλοιώσει το ιστορικό αποτύπωμα συνέπειας και προσήλωσής της πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Ισχυρή και ενωμένη Νέα Δημοκρατία σήμερα -μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον διεθνώς- σημαίνει εγγύηση σταθερότητας για την ίδια την Πατρίδα».

apostolos.staikos