Οικονόμου: Προανήγγειλε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ

 Οικονόμου: Προανήγγειλε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και διεύρυνση των δικαιούχων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις.

«Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια έχουμε μέτρα οριζόντια, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα τρέχει το Fuel Pass 2, θα δούμε με ποιους τρόπους (…) θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κι εκεί, σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο (…) έχουμε και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά. Έχουμε αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε απαιτήσεις και ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη ότι τα μέτρα θα είναι συνεχή για όσο διαρκεί η κρίση, ενώ ερωτώμενος αν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το εν λόγω μέτρο, αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, τη μετακίνηση, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ.  «Τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει» πρόσθεσε.

«Σε κάθε πτυχή του οικονομικού βίου των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων στην καθημερινότητα, στο σούπερμάρκετ, στις αγορές του, είτε αφορά στη θέρμανσή του (…) έχοντας πλήρη ενσυναίθηση των προβλημάτων, η κυβέρνηση κάθε δυνατότητα που υπάρχει με προσοχή για να μην τινάξουμε την οικονομία στον αέρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα