Οικονόμου : ”Μικρό παράθυρο” για αλλαγή εκλογικού νόμου

 Οικονόμου : ”Μικρό παράθυρο” για αλλαγή εκλογικού νόμου

Για ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης και πολιτικής σταθερότητας μίλησε σε σημερινή εκπομπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και οι δηλώσεις του ερμηνεύτηκαν σαν να άφησε ανοιχτό το σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στην «ανάγκη της σταθερότητας» που -όπως είπε- «προβάλλει τώρα πολύ πιο έντονη» και ανέφερε: «Εμείς από την αρχή έχουμε πει ότι πιστεύουμε στην ανάγκη αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις σημαίνει και αυτοδύναμη Ελλάδα».

«Μέσα σε αυτό που ζούμε παντού, το διεθνές περιβάλλον αστάθειας μέσα στους κλυδωνισμούς που βλέπουμε να υφίστανται οι κυβερνήσεις σε άλλες ισχυρές χώρες, αντιλαμβανόμαστε ακόμα περισσότερο την αξία μιας ξεκάθαρης πολιτικής, μιας στιβαρής διακυβέρνησης, μιας αποτελεσματικής και επαγγελματικής διαχείρισης των πραγμάτων», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς ευθέως για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Εμείς συνεχίζουμε για τις εκλογές του 2023 με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και θα διεκδικήσουμε από τον κόσμο καθαρή εντολή, να διαλέξει ο κόσμος ποια Ελλάδα θέλει και πώς θα πάμε. Όμως, υπάρχουν δύο πράγματα: Πρώτον, η ανάγκη της σταθερότητας προβάλλει τώρα πολύ πιο έντονη και πιο απαιτητική απ’ ό,τι προηγουμένως. Αυτό δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς».

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι κλυδωνίζεται ο κόσμος γύρω μας, ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Απειλείται για πρώτη φορά μεταπολεμικά με φοβερή έλλειψη ενέργειας με φοβερή διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας στην ενέργεια σε μεγάλες χώρες και βιομηχανίες της Ευρώπης. (…) Η σταθερότητα είναι απολύτως επιτακτική», είπε.
«Δεύτερον, ακούω δεξιά-αριστερά από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “τελείωσε ο Μητσοτάκης” και “καταρρέει η κυβέρνηση”, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν 9 μονάδες διαφορά. (….) Αφού, λοιπόν, εμείς καταρρέουμε και δεν θα είμαστε πρώτοι, αφού ο Μητσοτάκης δεν έχει πλέον την αποδοχή της κοινωνίας (…) αναρωτιέμαι γιατί τόσο πολύ φοβούνται ένα σύστημα, το οποίο θα δίνει στο πρώτο κόμμα τη δυνατότητα μιας σταθερής, ουσιαστικής και βιώσιμης κυβέρνησης. Ή κοροϊδεύουν τον κόσμο και υποκρίνονται, ξέροντας ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να εμπιστευθεί κάτι διαφορετικό, ή προσπαθούν να δημιουργήσουν μια σύγχυση για να διατηρήσουν την πιθανότητα αστάθειας και ακυβερνησίας στην Ελλάδα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τίποτα δεν θα γίνουν! Στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες θα αποφασίσουν», συνέχισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: iefimerida.grΓιάννης Οικονόμου -Άνοιξε ένα μικρό παράθυρο για αλλαγή εκλογικού νόμου – iefimerida.gr

Όθων Παπαδάκης